Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Jeshoots)

Næste fase af internettet står for døren: Facebook statser på VR og AR for at skabe nyt "metavers"

Facebook satser stort på det såkaldte "metavers", som ifølge Facebooks stifter Mark Zuckerberg bliver den næste store internet-tend.

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg forventer, at den næste store internet-trend er det, han kalder "metaversen" - en sammentrækning af "meta" og "univers" - efter det mobile internet.

Og i forbindelse med offentliggørelsen af det senste regnskab fra Facebook, tilkendegiver virksomheden, at netop dette begreb er noget, som Facebook satser stort på.

Selv om SoMe-kongen ikke har haft de store succer med at forudsige nærtforekommende trends, har Facebook alligevel investeret massivt i virtual reality (VR) og argumented reality (AR).

I et telefonmøde med analytikere kaldte Zuckerberg, ifølge APNews, metaverset for "næste generation af internettet og næste kapitel for os som virksomhed".

Han forudser, at metaverset vil skabe "helt nye oplevelser og økonomiske muligheder."

Og hos Reuters medgiver aktieanalytikeren Sophie Lund-Yates fra Hargreaves Lansdown det økonomiske aspekt - i hver fald for Facebook.

"Dette er lidt mere end en ambition for Facebook i øjeblikket ... hvis ideen bliver til noget, kan det være en værdifuld indkomstkilde," lyder hendes vurdering.

Skal man se på, hvor mange af Zuckerbergs forudsigelser om fremtidige internet-trends, der er blevet til noget, ser det lidt tyndt ud.

I 2019 lancerede Facebook sin egen kryptovaluta - den der først hed Libra, men nu har fået navnet Diem - som skulle være den officielle valuta, brugerne skulle bruge, når de handlede gennem Facebook, og en fremvoksende global valuta.

Den har dog fået nogle tilbageslag på grund af blandt andet nye regulationer af platforme som Facebook.

Vi venter stadig også på, at det bliver almindeligt at tage på virtuel ferie i VR-land med venner og bekendte hjemme fra stuen, som Zuckerberg for fire år siden forudså på en f8-konference.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere