Artikel top billede

(Foto: Jeshoots)

Næste fase af internettet står for døren: Facebook statser på VR og AR for at skabe nyt "metavers"

Facebook satser stort på det såkaldte "metavers", som ifølge Facebooks stifter Mark Zuckerberg bliver den næste store internet-tend.

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg forventer, at den næste store internet-trend er det, han kalder "metaversen" - en sammentrækning af "meta" og "univers" - efter det mobile internet.

Og i forbindelse med offentliggørelsen af det senste regnskab fra Facebook, tilkendegiver virksomheden, at netop dette begreb er noget, som Facebook satser stort på.

Selv om SoMe-kongen ikke har haft de store succer med at forudsige nærtforekommende trends, har Facebook alligevel investeret massivt i virtual reality (VR) og argumented reality (AR).

I et telefonmøde med analytikere kaldte Zuckerberg, ifølge APNews, metaverset for "næste generation af internettet og næste kapitel for os som virksomhed".

Han forudser, at metaverset vil skabe "helt nye oplevelser og økonomiske muligheder."

Og hos Reuters medgiver aktieanalytikeren Sophie Lund-Yates fra Hargreaves Lansdown det økonomiske aspekt - i hver fald for Facebook.

"Dette er lidt mere end en ambition for Facebook i øjeblikket ... hvis ideen bliver til noget, kan det være en værdifuld indkomstkilde," lyder hendes vurdering.

Skal man se på, hvor mange af Zuckerbergs forudsigelser om fremtidige internet-trends, der er blevet til noget, ser det lidt tyndt ud.

I 2019 lancerede Facebook sin egen kryptovaluta - den der først hed Libra, men nu har fået navnet Diem - som skulle være den officielle valuta, brugerne skulle bruge, når de handlede gennem Facebook, og en fremvoksende global valuta.

Den har dog fået nogle tilbageslag på grund af blandt andet nye regulationer af platforme som Facebook.

Vi venter stadig også på, at det bliver almindeligt at tage på virtuel ferie i VR-land med venner og bekendte hjemme fra stuen, som Zuckerberg for fire år siden forudså på en f8-konference.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere