Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Næste fase af internettet står for døren: Facebook statser på VR og AR for at skabe nyt "metavers"

Facebook satser stort på det såkaldte "metavers", som ifølge Facebooks stifter Mark Zuckerberg bliver den næste store internet-tend.

Facebooks grundlægger Mark Zuckerberg forventer, at den næste store internet-trend er det, han kalder "metaversen" - en sammentrækning af "meta" og "univers" - efter det mobile internet.

Og i forbindelse med offentliggørelsen af det senste regnskab fra Facebook, tilkendegiver virksomheden, at netop dette begreb er noget, som Facebook satser stort på.

Selv om SoMe-kongen ikke har haft de store succer med at forudsige nærtforekommende trends, har Facebook alligevel investeret massivt i virtual reality (VR) og argumented reality (AR).

I et telefonmøde med analytikere kaldte Zuckerberg, ifølge APNews, metaverset for "næste generation af internettet og næste kapitel for os som virksomhed".

Han forudser, at metaverset vil skabe "helt nye oplevelser og økonomiske muligheder."

Og hos Reuters medgiver aktieanalytikeren Sophie Lund-Yates fra Hargreaves Lansdown det økonomiske aspekt - i hver fald for Facebook.

"Dette er lidt mere end en ambition for Facebook i øjeblikket ... hvis ideen bliver til noget, kan det være en værdifuld indkomstkilde," lyder hendes vurdering.

Skal man se på, hvor mange af Zuckerbergs forudsigelser om fremtidige internet-trends, der er blevet til noget, ser det lidt tyndt ud.

I 2019 lancerede Facebook sin egen kryptovaluta - den der først hed Libra, men nu har fået navnet Diem - som skulle være den officielle valuta, brugerne skulle bruge, når de handlede gennem Facebook, og en fremvoksende global valuta.

Den har dog fået nogle tilbageslag på grund af blandt andet nye regulationer af platforme som Facebook.

Vi venter stadig også på, at det bliver almindeligt at tage på virtuel ferie i VR-land med venner og bekendte hjemme fra stuen, som Zuckerberg for fire år siden forudså på en f8-konference.
IT-JOB

Region Hovedstaden - Center for It, Medico og Telefoni

IT-projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Kom på flere e-handelsplatforme uden besvær – og sæt fart i dit salg!
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.