Artikel top billede

Bog: Ram kummen, husk håndsprit og nup et æble i stedet for den friskbagte croissant

I Nudge: The Final Edition af Richard H. Thaler og Cass R. Sunstein rummer essensen af en tankegang, der de sidste tyve år har ansporet os alle til at handle lidt klogere – uden behov for helt så mange forbud, påbud og sure forbudsskilte som i fortiden.

Få naturlove er mere konstante end tyngdekraften. Muligvis undtaget reglen om let tilgængelighed.

For dækkes mødebordet med cola, chokoladecroissant og Matadormix, så bliver det også spist og drukket. Måske ikke alt sammen – men i hvert fald langt mere, end hvis snoldet ikke var der.

I stadig flere virksomheder skiftes det sukkerholdige mødeguf imidlertid ud med mineralvand og frisk frugt. Kalkulen er, at sundere medarbejdere giver mindre sygdom og almindelig slendrian samt færre kedelige omkostninger. Hvilket i sidste ende også er til gavn for medarbejderne selv.

Det er blot ét eksempel på ”nudging.” Det er en tankegang der også er emnet for en stærkt indflydelsesrig bog af samme navn, der gennem mere end 20 år har inspireret millioner af djøf’ere, politikere og beslutningstagere til at gentænke den måde, man prøver at styre os uregerlige mennesker. Nemlig gennem venlige puf snarere end forbud og påbud.

I starten af august udkommer så Nudge: The Final Edition af Richard H. Thaler og Cass R. Sunstein, der har gennemrevideret og fornyet det oprindelige manuskript.

Her er nu også eksempler fra pandemien og erfaringer for, hvordan man gør det lidt lettere og sjovere for folk at handle på en måde, der anses for at være mest hensigtsmæssigt i en stadig mere kompleks og digital verden.

Det gør bogen interessant for myndigheder, arbejdsgivere og organisationer. Uanset om det går ud på at huske borgerne på håndspritten, prøve at få dem til at tage cyklen i stedet for bilen, ramme kummen i stedet for gulvet, få overblik over privatøkonomien eller noget helt femte. Men uden hele tiden at skulle løfte pegefingeren.

Det kan man måske smile lidt af, men udgangspunktet er egentlig sympatisk nok. For vi mennesker gør jo ikke altid gør det, der er bedst for os selv (og chokoladecroissanter smager jo bare godt!).

Så skal man have os til at handle klogere i almindelighed, er det trods alt sjovere, mere sympatisk og mindre indgribende med et venligt skub i den rigtige retning end forbud, håndfaste regler og mavesure skilte med HUSK NU BØRSTEN, DIN GRIS!

Nudge: The Final Edition vil helt sikkert blive læst, og det er nok udmærket.

Titel: Nudge: The Final Edition / Forfattere: Richard H. Thaler og Cass R. Sunstein
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere