Artikel top billede

Brætspil: Tag på udfordrende og medrivende rejse med Frodo & Co

Det flotte og velproducerede The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth sætter ny standard for brætspil i hobbitternes, elvernes, dværgenes og orkernes land – og er samtidig suveræn opvarmning til Amazons kommende serie.

"One does not simply walk into Mordor…"

I Ringenes Herre måtte de brave, madglade hobbitter og deres allierede som bekendt gennemgå mangt og meget, før det lykkedes at kaste Den Ene Ring i Dommedagsbjergets lavastrøm.

Peter Jacksons filmatisering af Tolkiens banebrydende bøger gjorde adventuregenren til allemandseje, og med Amazons kommende serieudgave af fortællingen kan man vente, at verden endnu engang vil skue mod Midgård.

Historien har gennem årene dannet bagtæppe for et utal af både brætspil og elektroniske udgaver til nærmest samtlige platforme. Lovligt mange titler har dog været af så tvivlsom kvalitet, at det nærmer sig ren spekulation – mens andre er virkeligt gode og innovative.

På brætspilsfronten kommer man eksempelvis ikke uden om The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth, der udkom i 2019. Det er et meget flot produceret kooperativt kampagnespil hvor deltagerne samarbejder mod mørkets kræfter.

Spillet er scenariebaseret, så man løser forskellige opgaver og missioner fra gang til gang, ligesom både handling og karakterer udvikler sig undervejs.

Klarer man sig godt i ét scenarie, er man måske bedre rustet til at ondulere fremtidige udfordringer og monstre – og dummer man sig omvendt, kan det være, at det bliver sværere at klare sig fremover.

Spillet akkompagneres af en app, der leder spillerne gennem dybe skove, gold ødemark, skumle huler og høje bjerge – og som styrer monstrene. Det giver en virkeligt god fornemmelse af selv at deltage i og have indflydelse på begivenhedernes gang.

The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth har gennem det seneste års tid vundet rigtig mange tilhængere på sin kombination af solid historiefortælling og effektiv, velfungerende spilmekanik.

Der er udgivet flere udvidelser til spillet, og for få uger blev endnu en scenarieudvidelse annonceret. Nemlig ”Spreading War,” der bl.a. omfatter 15 nye scenarier, introducerer seks nye helte og som primært foregår i Rohan og Gondor.

Så der er nok at se til, også når man indledningsvis er undsluppet Herredet og de grumme sorte ryttere. Læs mere om spillet hos udgiveren Fantasy Flight Games eller på BoardGameGeek.

I øvrigt skal der knyttes endnu en kommentar til den kommende LotR-serie fra Amazon. Det tyder nemlig på, at der er skruet endog meget højt op for ambitionerne, og regningen for første sæson ventes at runde 450 millioner dollars...

Få en god og grundig overflyvning af det, der vides indtil nu, i netmediet IndieWire.

Titel: The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth / Type: Samarbejds- og kampagneorienteret brætspil med app-understøttelse