Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter

Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.

Den tyske udbringnings-app Gorillas går nu ind på det danske marked.

Det skriver erhvervsmediet Finans.

Tjenesten bliver i første omgang lanceret i København, hvor folk kan bruge appen til at bestille indkøb af dagligvarer.

Appen lover ifølge Finans, at der maksimalt kommer til at gå 10 minutter fra at kunden bestiller et produkt på sin smartphone til, at en af tjenestens bude står foran døren.

Det kan blandt andet sig gøre, fordi Gorillas lokale mikrovarelagre placeret i de enkelte bydele.

”Hvis du er godt i gang med dine koldhævede boller og er løbet tør for bagepapir, eller du mangler karry til boller i karry-retten om aftenen, og du samtidig tænker, at du godt lige kunne tænke dig en bøf fra Slagter Lund, så er vi relevante,” siger Ann-Sophie Adamsen, der står for udrulningen af Gorillas tjeneste i Norden, til Finans.

Hurtigtvoksende app-komet fra Berlin

Gorillas blev stiftet i den tyske hovedstad Berlin af Kağan Sümer og Jörg Kattner i maj 2020, og selskabet er blevet betegnet som en af de hurtigstvoksende startups i Europa.

Siden stiftelsen har Gorillas ekspanderet til mere end 40 forskellige europæiske byer og i marts rejste selskabet 290 millioner dollar i en kapitalrunde.

I forbindelse med den store kapitalrunden opnåede Gorillas såkaldt unicorn-status med en værdifastsættelse på over én milliard dollar.

På det danske marked vil Gorillas kunne udfordre internetsupermarkeder som Nemlig.com, men tjenesten vil også komme til at konkurrere direkte med takeaway-tjenesten Wolt, der for nylig annoncerede, at selskabet vil lancere en dagligvaretjenesten efter næsten samme koncept som Gorillas.

Bude med lønmodtagervilkår

Wolt har været mødt af hård kritik for sin brug af freelancebude, men ifølge fagforbundet 3F er alle Gorillas bude ansat med lønmodtagervilkår og samtidig er der lagt et karriereprogram for dem.

På trods af dette er selskabet dog alligevel blevet mødt af kritik, og ifølge 3F har Gorillas bude i Tyskland organiseret sig i medarbejderforening med navnet Gorillas Workers Collective, som blandt andet er utilfredse med vægten på deres termotasker, vagtplaner der er for pressede samt at man som nyansat skal gennemføre en seks måneder lang prøveperiode.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.