Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elbek & Vejrup hæver omsætning og indtjening trods corona / Dansk robotstartup får corona-startlån / Elon Musk: 'Apple-gebyrer er en de facto skat på internettet'

Elbek & Vejrup hæver omsætning og indtjening trods corona. Dansk robotstartup får corona-startlån. Google-stiftere sælger aktier for milliarder. Elon Musk: 'Apple-gebyrer er en de facto skat på internettet'. Gamere og influencere certificeres som online rollemodeller.

Godmorgen og velkommen tilbage til Computerworlds morgen-briefing på denne side af sommerferien.

Vi håber, at du har haft en god sommer, og hvis ferien nu er gået på hæld for dig, håber vi ikke mindst, at du er blevet ladet op med frisk energi, humør og gåpåmod.

Lad os springe ud i det hurtige it-nyhedsoverblik her 2. august, der i dag er sammensat af Alexander Haslund.

Elbek & Vejrup hæver omsætning og indtjening trods corona

Det aarhusianske it-selskab Elbek & Vejrup har kun i begrænset omfang været berørt af corona-krisen, og hæver både indtjening og omsætning i regnskabsåret 2020/2021.

Selskabets omsætning er steget fra 204 millioner kroner til 216 millioner kroner, mens årets resultat er hævet fra 44 millioner kroner til 54 millioner kroner.

Ledelsen anser årets resultat for tilfredsstillende og bedre end tidligere fremsatte forventninger.

"Stigningen i såvel omsætning og resultat kan henføres til store og succesfulde opgraderings- og ny-implementeringsprojekter, hvor der også har været en stor tilgang af nye kunder i løbet af året," lyder det fra ledelsen i årsrapporten.

Dansk robotstartup får corona-startlån

Den danske robotstartup IC Robotic har fået et corona-startlån på 1,2 millioner kroner fra Vækstfonden.

Det skriver IC Robotic i en meddelelse til Computerworld.

Lånet er en del af Vækstfondens mål om at hjælpe danske nystartede virksomheder igennem en svær tid.

IC Robotic har udviklet en tekstrobot baseret på natural language generation, der automatisk skriver tekster baseret på struktureret data, og det er tekstrobottens potentiale, der er baggrunden for, at Vækstfonden nu har tildelt selskabet corona-lånet.

I forbindelse med lånet fra Vækstfonden er der også rejst kapital internt, hvor flere af ejerne har øget deres investering.

Google-stiftere sælger aktier for milliarder

Larry Page og Sergey Brin, der stiftede Google, har i de seneste måneder til sammen solgt aktier for over seks milliarder kroner i Googles moderselskab Alphabet.

De to Google-grundlæggere, der i 2019 trådte tilbage fra ledelsen af selskabet, har ikke siden 2017 solgt aktier i det gigantiske selskab.

Men siden maj har Sergey Brin solgt aktier for 610 millioner dollar, mens Larry Page har solgt for 462 millioner dollar, skriver CNBC.

Det er omkring 23 år siden, at de to ph.d-studerende fra Stanford University skabte Google. I dag er de ifølge CNBC fortsat majoritetsejere i Alphabet.

Elon Musk: 'Apple-gebyrer er en de facto skat på internettet'

Verdenskendte tech-entreprenør Elon Musk vælger nu side i sagen mellem Apple og Epic Games.

Epic Games, der blandt andet står bag det populære online-spil Fortnite, har i en længerevarende sag anklaget Apple for at misbruge App Store på iPhones til at afkræve udviklere urimelig høje andele af app-udviklernes overskud.

Apple tager blandt andet op imod 30 procent af indtægterne på salg gennem App Store, og Elon Musk er ikke i tvivl om, at Apples gebyrer er i overkanten.

Apples App Store-gebyrer er en de facto global skat på internettet. Epic har ret," lyder det fra Elon Musk i et tweet ifølge Reuters.

Musk erkender i et andet tweet, at han er glad for Apples produkter, men at Apple går over stregen med gebyrerne på App Store.

Gamere og influencere certificeres som online rollemodeller

Flere populære og kendte danske gamere og influencere står til at kunne få en såkaldt All Right-certificering som bevis på, at de vil kæmpe for børns rettigheder online, modvirke mobning og være gode online rolle modeller.

Bag certificeringen er Unicef, der sammen med Esport Danmark på torsdag 5. august vil uddele certificeringerne på et event og workshop, oplyser de to organisationer til Computerworld.

Det er anden gang, at Unicef giver danske gamere og influencere mulighed for at blive All right-certificerede.

Denne gang har gamere som CS:GO-stjernen Casper 'cadiaN' Møller, League of Legends-spilleren Patrick 'Pad' Suckow-Breum, Fortnite-esset Rasmus 'Rasmusnie' Duch Nielsen, streamer og gamingekspert Marie Watson med flere tilmeldt sig workshoppen.