Artikel top billede

Den britiske regering går ind i sagen om Nvidias milliard-overtagelse af Arm

Nvidias kæmpe opkøb af Arm er højpolitisk, hvor den britiske regering nu også ser sig nødsaget til at gå ind i sagen. Det er stadig uvist, om købet vil gå igennem.

Efter Nvidia i august meddelte, at selskabet ville købe britiske Arm Holding i det hidtil største opkøb i chip-branchen, er der fra flere sider blevet udtrykt bekymring om de mulige konsekvenser af gigant-købet til over 250 milliarder kroner.

Nu er den britiske regering også på banen, som nøje overvejer sagen.

Det skriver Bloomberg News.

Fra Nvidias side lyder meldingen nu, at selskabet er gået tæt ind i lovgivningsprocessen med den britiske regering.

"Vi ser frem til deres spørgsmål og forventer at løse eventuelle problemer," siger en talsmand for Nvidia til Reuters.

Storbritanniens konkurrencemyndigheder, der ser til at have sat sig i vejen for opkøbet, har sendt en færdige undersøgelsesrapport til den britiske regering 20. juli.

Den indsendte vurdering indeholder bekymrende konsekvenser for Storbritanniens nationale sikkerhed, lyder det ifølge Bloomberg.

Den britiske regering vil nu sandsynligvis foretage en dybere gennemgang af fusionen på grund af nationale sikkerhedsspørgsmål.

Frygten fra flere myndigheder er, at Nvidia med opkøbet vil kunne lave om på, hvordan chip-producenten uddeler licenser til sin teknologi, som i dag er at finde i bred vifte af elektronik fra bærbare til biler, smartphones og wearables.

I efteråret underskrev flere tusinder britiske ledere et åbent brev til den britiske premierminister med en bøn om at sætte en stopper for salget af Arm Holding.

Nvidia har bedyret, at selskabet ikke vil flytte Arm Holding ud af Storbritannien.

Arm blev grundlagt i britiske Cambridge, men blev i 2014 solgt til japanske SoftBank, der altså nu står som sælger af virksomheden til amerikanske Nvidia.

SoftBank har under hele ejerskabet fastholdt Cambridge som udviklings-hovedkvarter for Arm.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere