Artikel top billede

Qualcomm-topchef Christian Amon.

Qualcomm vil investere i ARM efter myndigheder har blokeret for salg til Nvidia

Den amerikanske chip-gigant Qualcomm melder sig på banen til at investere i ARM. Det sker efter de britiske myndigheder har valgt at lægge sig i vejen for Nvidia forsøg på at købe den britiske chip-designer.

Qualcomm er åben over for muligheden for at investere i den britiske chip-virksomhed ARM.

Tilbuddet kommer efter, at britiske og europæiske mynidgheder har trukket i bremsen for Nvidias forsøg på at opkøbe virksomheden.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

PÅ nuværende tidspunkt er ARM ejet af it-virksomheden Softbank, men hvis chip-selskabet er til salg, er Qualcomm tilsyneladende klar til at se på et køb.

“Hvis ARM har en selvstændig fremtid, så tror jeg, du vil opdage, at der er stor interesse fra en masse virksomheder inden for økosystemet, inklusive Qualcomm, til at investere i ARM,” siger Qualcomm topchefen Cristiano Amon til avisen.

Qualcomm-topchefen forklarer, at han har talt med en række andre aktører på markedet, der tilsyneladende også er åbne for at købe ARM.

Den amerikanske chip-virksomheds købstilbud kommer efter en lang diskussion om behovet for, at flere computerchips bliver produceret i USA og EU. ARM er i dag ejet af japanske softbank.

Frygten fra flere myndigheder er, at Nvidia med opkøbet vil kunne lave om på, hvordan chip-producenten uddeler licenser til sin teknologi som i dag er at finde i bred vifte af elektronik fra bærbare til biler, smartphones og wearables.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.