Artikel top billede

Qualcomm-topchef Christian Amon.

Qualcomm vil investere i ARM efter myndigheder har blokeret for salg til Nvidia

Den amerikanske chip-gigant Qualcomm melder sig på banen til at investere i ARM. Det sker efter de britiske myndigheder har valgt at lægge sig i vejen for Nvidia forsøg på at købe den britiske chip-designer.

Qualcomm er åben over for muligheden for at investere i den britiske chip-virksomhed ARM.

Tilbuddet kommer efter, at britiske og europæiske mynidgheder har trukket i bremsen for Nvidias forsøg på at opkøbe virksomheden.

Det skriver den britiske avis The Telegraph.

PÅ nuværende tidspunkt er ARM ejet af it-virksomheden Softbank, men hvis chip-selskabet er til salg, er Qualcomm tilsyneladende klar til at se på et køb.

“Hvis ARM har en selvstændig fremtid, så tror jeg, du vil opdage, at der er stor interesse fra en masse virksomheder inden for økosystemet, inklusive Qualcomm, til at investere i ARM,” siger Qualcomm topchefen Cristiano Amon til avisen.

Qualcomm-topchefen forklarer, at han har talt med en række andre aktører på markedet, der tilsyneladende også er åbne for at købe ARM.

Den amerikanske chip-virksomheds købstilbud kommer efter en lang diskussion om behovet for, at flere computerchips bliver produceret i USA og EU. ARM er i dag ejet af japanske softbank.

Frygten fra flere myndigheder er, at Nvidia med opkøbet vil kunne lave om på, hvordan chip-producenten uddeler licenser til sin teknologi som i dag er at finde i bred vifte af elektronik fra bærbare til biler, smartphones og wearables.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere