Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk spil-firma bag kæmpesucces solgt til svenskere / Tryg-CIO får plads i bestyrelsen hos Mærsk-familieselskab / Ny app skal hjælpe med at fjerne affald og vinde penge

Dansk spil-firma bag kæmpesucces solgt til svenskere. Amazon udskyder tilbagetog til kontorer. TDC Net ruller fiber ud i københavnsk forstad. Tryg-CIO får plads i bestyrelse hos Mærsk-familieselskab. Dansk it-outsourcingselskab hæver forventningerne. Ny app skal hjælpe med at fjerne affald og vinde penge.

Godmorgen fra Computerworld.

Weekenden står for døren og her kommer ugens sidste morgen-briefing, der i dag er sammensat af din morgenvært, Alexander Haslund.

Dansk spil-firma bag kæmpesucces solgt til svenskere

Det danske spil-firma Ghost Ship Games er solgt til den svenske spil-koncern Ebracer Group.

Ghost Ship Games med 27 ansatte står bag kæmpesuccesen Deep Rock Galactic, der udkom i en fuld version i 2020, men som allerede nu er solgt i mere end 2,5 millioner eksemplarer og omsat for over 400 millioner kroner via de to platforme Steam og Xbox.

"Det er jo helt vildt at tænke på, at vi startede fra nul for bare fem år siden, og at vi er nået hertil i dag," udtaler Søren Lundgaard, der er direktør og medstifter af Ghost Ship Games, i en meddelelse til Computerworld.

Købsbeløbet er ikke offentliggjort.

Svenske Ebracer Group har netop købt et andet dansk spil-firma.

Amazon udskyder tilbagetog til kontorer

Amazon er seneste i rækken af virksomheder til at justere sin plan om tilbagevenden til fysiske kontorer på grund af bekymringer om den yderst smitsomme delta-variant.

Det skriver Wall Street Journal.

Giganten oplyser, at det vil vente med en fuld åbning af kontorerne til næste år minimum til 3. januar 2022.

Tidligere havde Amazon plan om en genåbning i begyndelsen af september.

Beslutningen påvirker kontormedarbejdere i både USA og andre lande.

TDC Net ruller fiber ud i københavnsk forstad

Den københavnske forstad Brøndby kan se frem til udrulning af fibernet, da TDC Net nu begynder fiberarbejdet på vestegnen.

TDC Net fortæller i en meddelelse til Computerworld, at omkring 450 adresser får tilbudt tilslutning til fibernettet.

Husstande og virksomheder i de nye områder kan fra i dag bestille tilslutning til fibernet fra TDC Net, hvor der er mulighed for hastigheder på op til 1.000 Mbit - og endnu højere i fremtiden, lyder det.

Tryg-CIO får plads i bestyrelse hos Mærsk familieselskab

Trygs CIO Anne Nørklit Lønborg har fået plads i bestyrelsen hos Maersk Broker.

Maersk Broker er Mærsks skibsmæglervirksomhed og ikke en del af A.P. Møller Mærsk-imperiet, men en selvstændig og privatejet virksomhed, ejet af Mærsk-familien.

"Anne (Nørklit Lønborg, red.) har solid erfaring med digitalisering og digital transformation og vil være en væsentlig støtte til vores digitale vision om snart at kunne give vores kunder mulighed for at få adgang til alle vores kommercielle og operationelle tjenester via digitale platforme og portaler," lyder det fra Kristian V. Mørch, formand for bestyrelsen i Maersk Broker.

Dansk it-outsourcingselskab hæver forventningerne

Det danske it-outsourcingselskab Wirtek, der blev grundlagt i 2001, opjusterer forventningerne til 2021 for anden gang i år.

I en selskabsmeddelelse oplyser selskabet, at aktivitetsniveauet har været så højt, at Wirtek nu forventer en omsætningsvækst på mere end 60 procent til niveauet 44,5 til 45,5 millioner kroner.

Samtidig forventes nu vækst i driftsresultat (EBITDA) på mere end 80 procent til på mod 6,3 millioner kroner.

Tidligere forventede selskabet kun en omsætningsvækst på over 40 procent.

Ny app skal hjælpe med at fjerne affald og vinde penge

En ny app skal hjælpe med at fjerne skrald fra gaderne og naturen og giver samtidig mulighed for at vinde 85.000 kroner i en månedlige jackpot-pulje.

LitterLotto er navnet på den nye app, som lanceres i Danmark, med det formål at få borgere til at holde gader og stræder rene og affaldsfrie, skriver selskabet bag i en meddelelse til Computerworld.

Det skal blandt andet gøres attraktivt ved, at brugerne kan vinde en lang række præmier, herunder en månedlig jackpot.

For at deltage i lodtrækningen skal man blot have smit et enkelt stykke skrald ud, hvilket dokumenteres ved at tage et billede af sit skrald, når det smides ud lyder det.

LitterLotto er gratis og kommer både til iOS og Android, og indsamlet data videresælges ifølge selskabet aldrig, mens ikke-personhenførende data deles med myndigheder for at skabe bedre affaldsindsamling.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.