Artikel top billede

Svenskere overtager den danske spilvirksomhed Slipgate Ironworks med 100 medarbejdere

Det danske spil-studio Slipgate Ironworks med hovedkontor i Aalborg er blevet opkøb af en stor svensk spil-koncern.

Den danske spiludvikler Slipgate Ironworks fra Aalborg er blevet opkøbt af svenske Embracer Groups datterselskab Saber Interactive.

Slipgate med omkring 100 ansatte ejes af Frederik Schreiber og Mike Secher Dalsgaard Dalsgaard, der også er med i ejerkredsen bag Coolshop.

Med købet overtager den svenske spil-koncern Ebracer Group, der har mere end 4.000 ansatte og eksterne udviklere, også de 40 procent af aktierne, som Slipgate ejer af virksomheden 3D Realms.

"Slipgate er et spændende uafhængigt spil-studio fra Danmark, hvor det er passionen for spiludvikling, der driver virksomheden. Vi har oplevet et hårdtarbejdende og dedikeret team, og deres talent bliver værdifuldt for hele Embracer-organisationen. Vi ser frem til at samarbejde med dem om fremtidige spiludgivelser," lyder det blandt andet fra Andrey Iones, CCO, Co-founder Saber Interactive, i en meddelelse til Computerworld.

Parterne ønsker ikke at offentliggøre købssummen, men prisen udgøres af en upfront betaling og en earn-out og består af et mix af kontanter og nyligt udstedte Embracer B- aktier.

Slipgate blev grundlagt i 2011 og har siden arbejdet med udvikling af nye spil, tredjepartsudgivelser og projekter på tværs af pc og konsol med en særlig forkærlighed for retro skydespil - blandt står selskabet bag spil som 'Remnant: From the Ashes', 'Ghostrunner' og det oprindelige 'GRAVEN'.

"Sammen med vores nye meget stærke og dedikerede ejer kan vi udvide vores aktiviteter både i Slipgate og i 3D Realms, og jeg kan ikke forestille mig et bedre match," lyder det fra Frederik Schreiber, CEO Slipgate Ironworks.

Hos Embracer Group bliver det danske spil-studio en del af en række virksomheder, der udvikler og udgiver spil verden over og som har et bagkatalog, der dækker mere end 190 titler som eksempelvis 'Saints Row', 'Goat Simulator' og 'Dead Island'.

Embracer Group er noteret på Nasdaq First North Growth Market Stockholm.