Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft lukker og slukker for Skype for Business Online

Microsoft sender Skype for Business Online til de evige jagtmarker. Nu bør alle migrere til Teams i en fart, lyder det fra Microsoft.

Microsoft lukker og slukker for Skype for Business Online, som fraregnet enkelte kunder har haft sin sidste dag på denne jord.

“Skype for Business Online-tjenesten er blevet pensioneret,” lyder det fra Microsoft.

Tilbage er nu kun enkelte organisationer, som i kort tid endnu som “assisted upgrades”-kunder vil have adgang til systemet, mens de får migreret deres sidste brugere over på Microsoft Teams.

Microsoft åbnede for få dage siden netop sit ‘assisted upgrades’-program til Skype for Business-kunder.

Under assisted upgrades-programmet vil Microsoft hjælpe aktivt med til hastig og nem overgang til Teams. Microsoft kalder kalder det hjælpe til ‘last mile’-arbejdet med at nå frem til ‘Teams Only.’

Det er to år siden, at Microsoft meddelte, at Skype for Business Online sang på sidste vers og at alle kræfter i stedet blev sat ind på Teams som fremtidens samarbejdssystem.

Og det har ikke været en helt nem overgang, lyder det fra Microsoft.

“Det har ikke været nemt, da Skype for Business Online har oparbejdet et loyalt følge over hele kloden,” lyder det fra selskabet.

Microsoft købte Skype i foråret 2011 for 8,5 milliarder dollar af eBay.

Det skete efter, at eBay i 2005 købte Skype af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennströmm for 12 milliarder kroner.

De to oprindelige udviklere af Skype fik stukket ekstra tre milliarder kroner hver i hånden, da Microsoft købte Skype af eBay.

Det var dengang Microsofts ide, at samarbejdsplatformen Skype skulle integreres med Windows Phone, VoIP-platformen Lync, Outlook, Messenger, Hotmail og Xbox Live.

Skype findes fortsat i en farverig udgave til privat-brugerne, der i blandt andet en ren browser-baseret version af chat-platformen kan underholde sig med eksempelvis ikoner med Snurre Snup, Space Jam og LeBron James.

Du kan læse mere om den allersidste migrering af Skype for Business Online-brugere til Teams på denne blogpost fra Microsoft.