Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Bog: Hvorfor svarer fjolset ikke på min besked..!?

Ny bog undersøger, hvorfor mange bliver dårligere og dårligere til at svare på personlige eller arbejdsrelaterede henvendelser – og anbefaler måder at håndtere en stigende mængde samtaler på uden selv at fremstår som et fjols.

Aldrig har det været så nemt for mennesker at komme i kontakt med hinanden eller at svare på arbejdsmails, SMS, chatbeskeder eller invitationer til møder, familiefødselsdage og Tinderdates.

Og aldrig har så mange af os så hyppigt oplevet at vente forgæves på svar undervejs i en elektronisk samtale af den ene eller den anden art.

Det forekommer ofte urimeligt, for hvor svært kan det egentlig være? Vi har trods alt telefonen ved hånden de fleste af døgnets vågne timer.

”Ikke-svar” er frustrerende, tidsrøvende og giver hos mange anledning til stress og en træls følelse af at være ligegyldige eller mindreværdige som professionelle eller som mennesker.

Tilsvarende bliver de, der er dårlige til at svare, opfattet som arrogante, egoistiske og upålidelige. Hvilket trods alt er etiketter, de færreste af os har lyst til at bære rundt på.

Det har kommunikationsrådgiver og foredragsholder Malene Rydahl skrevet en bog om, der bærer titlen Svar udbedes – kunsten at svare og forstå, hvorfor andre ikke svarer.

Bogen bygger på omfattende research blandt bl.a. psykologer, virksomheder og udbydere af chattjenester. Den giver bud på, hvorfor den såkaldte ikke-svar-kultur er opstået og på, hvordan man selv kan blive bedre til både at svare og til at håndtere dem, der ikke gør det.

For, ja: Nogle mennesker er vitterlig selvoptagede og mangler både lysten og evnerne til at interagere med andre på en høflig og ordentlig facon.

Men den dominerende årsag til de mange ikke-svar er, at mængden af kanaler, platforme og samtaler er steget så eksplosivt, at vi mister pusten. Samt at der er vidt forskellige forventninger til, hvordan og hvor hurtigt, man bør svare på en besked.

Ligeledes giver bogen forslag til, hvordan man håndterer de mange samtaler. For løsningen er som bekendt heller ikke at svare på alt i en fart; det har de færreste hverken lyst eller overskud til.

Men man kan eksempelvis forventningsafstemme med hurtige returbeskeder om, at ”jeg har travlt og vil svare dig i løbet af nogle dage” – hvis man altså faktisk har tænkt sig at gøre netop dét. For ellers gør man nok bare ondt værre.

Men det kan man alt sammen læse mere om i Svar udbedes – kunsten at svare og forstå, hvorfor andre ikke svarer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere