Artikel top billede

Bog: Hvorfor svarer fjolset ikke på min besked..!?

Ny bog undersøger, hvorfor mange bliver dårligere og dårligere til at svare på personlige eller arbejdsrelaterede henvendelser – og anbefaler måder at håndtere en stigende mængde samtaler på uden selv at fremstår som et fjols.

Aldrig har det været så nemt for mennesker at komme i kontakt med hinanden eller at svare på arbejdsmails, SMS, chatbeskeder eller invitationer til møder, familiefødselsdage og Tinderdates.

Og aldrig har så mange af os så hyppigt oplevet at vente forgæves på svar undervejs i en elektronisk samtale af den ene eller den anden art.

Det forekommer ofte urimeligt, for hvor svært kan det egentlig være? Vi har trods alt telefonen ved hånden de fleste af døgnets vågne timer.

”Ikke-svar” er frustrerende, tidsrøvende og giver hos mange anledning til stress og en træls følelse af at være ligegyldige eller mindreværdige som professionelle eller som mennesker.

Tilsvarende bliver de, der er dårlige til at svare, opfattet som arrogante, egoistiske og upålidelige. Hvilket trods alt er etiketter, de færreste af os har lyst til at bære rundt på.

Det har kommunikationsrådgiver og foredragsholder Malene Rydahl skrevet en bog om, der bærer titlen Svar udbedes – kunsten at svare og forstå, hvorfor andre ikke svarer.

Bogen bygger på omfattende research blandt bl.a. psykologer, virksomheder og udbydere af chattjenester. Den giver bud på, hvorfor den såkaldte ikke-svar-kultur er opstået og på, hvordan man selv kan blive bedre til både at svare og til at håndtere dem, der ikke gør det.

For, ja: Nogle mennesker er vitterlig selvoptagede og mangler både lysten og evnerne til at interagere med andre på en høflig og ordentlig facon.

Men den dominerende årsag til de mange ikke-svar er, at mængden af kanaler, platforme og samtaler er steget så eksplosivt, at vi mister pusten. Samt at der er vidt forskellige forventninger til, hvordan og hvor hurtigt, man bør svare på en besked.

Ligeledes giver bogen forslag til, hvordan man håndterer de mange samtaler. For løsningen er som bekendt heller ikke at svare på alt i en fart; det har de færreste hverken lyst eller overskud til.

Men man kan eksempelvis forventningsafstemme med hurtige returbeskeder om, at ”jeg har travlt og vil svare dig i løbet af nogle dage” – hvis man altså faktisk har tænkt sig at gøre netop dét. For ellers gør man nok bare ondt værre.

Men det kan man alt sammen læse mere om i Svar udbedes – kunsten at svare og forstå, hvorfor andre ikke svarer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen for angreb via din Salesforce Cloud
Cyberkriminelle går målrettet efter Salesforce Cloud, men kun de færreste virksomheder er opmærksomme på, at de selv har et stort ansvar for at beskytte sig – eller ved, hvordan de gør.