Artikel top billede

Museum åbner udstilling om fremtidens grønne håb og energiudfordringer

Hvor skal energien komme fra, når vi dropper olie, kul og gas? Det er emnet for ny udstilling på Danmarks Tekniske Museum.

Havde det ikke været for rigelige mængder af det energitætte kul, ville de danske skove måske være skåret helt ned i 1800-tallet i jagten på brændsel.

I dag vil vi derimod helst droppe afhængigheden af de sorte klumper og andre fossile brændstoffer.

Her tager nogle et personligt ansvar, skruer op for de tager kolde bade og pisker ungerne til at huske at slukke for lyset og lukke døren til køleskabet.

Men det batter ikke rigtig i det store billede. Og et eller andet sted skal energien jo komme fra til vore biler, centralvarme, fabrikker og servere, når vi holder op med at anvende fossile brændstoffer.

Hvilket vil være en god idé – og helst i en fart – hvilket understreges i den helt nye rapport fra FNs klimapanel.

Men hvordan gør vi det i praksis? Det er emnet for Danmarks Tekniske Museums nye særudstilling Sort energi & grønne håb, der åbner 18. august.

Her får man dels bud på, hvordan nye teknologier kan sikre, at vi er i stand til at holde fast i de goder, vi har vænnet os til gennem de seneste 200 år. Ligeledes får man opdateret viden om nogle af de løsninger, der arbejdes med i Danmark lige nu for at skabe en fremtid uden kul, olie og gas.

Læs mere på museets hjemmeside her.

Titel: Sort energi & grønne håb / Åbner 18. august på Danmarks Tekniske Museum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere