Artikel top billede

Museum åbner udstilling om fremtidens grønne håb og energiudfordringer

Hvor skal energien komme fra, når vi dropper olie, kul og gas? Det er emnet for ny udstilling på Danmarks Tekniske Museum.

Havde det ikke været for rigelige mængder af det energitætte kul, ville de danske skove måske være skåret helt ned i 1800-tallet i jagten på brændsel.

I dag vil vi derimod helst droppe afhængigheden af de sorte klumper og andre fossile brændstoffer.

Her tager nogle et personligt ansvar, skruer op for de tager kolde bade og pisker ungerne til at huske at slukke for lyset og lukke døren til køleskabet.

Men det batter ikke rigtig i det store billede. Og et eller andet sted skal energien jo komme fra til vore biler, centralvarme, fabrikker og servere, når vi holder op med at anvende fossile brændstoffer.

Hvilket vil være en god idé – og helst i en fart – hvilket understreges i den helt nye rapport fra FNs klimapanel.

Men hvordan gør vi det i praksis? Det er emnet for Danmarks Tekniske Museums nye særudstilling Sort energi & grønne håb, der åbner 18. august.

Her får man dels bud på, hvordan nye teknologier kan sikre, at vi er i stand til at holde fast i de goder, vi har vænnet os til gennem de seneste 200 år. Ligeledes får man opdateret viden om nogle af de løsninger, der arbejdes med i Danmark lige nu for at skabe en fremtid uden kul, olie og gas.

Læs mere på museets hjemmeside her.

Titel: Sort energi & grønne håb / Åbner 18. august på Danmarks Tekniske Museum
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere