Artikel top billede

Mangel på mikrochips giver problemer for it-forhandlere: "Vi har endda ordrer fra sidste jul, som stadig ikke er nået frem"

Logistikproblemer og mangel på vigtige komponenter som mikrochips skaber problemer for landets største it-forhandlere som Elgiganten og Power.

I månedsvis har mangel på mikrochips skabt problemer for en lang række selskaber fra elektronik-leverandører til bilproducenter.

Nu rammer problemerne også forhandlerne, der oplever flaskehalsproblemer. Derudover er der lav kapacitet hos logistikselskaberne, og det skaber store problemer for forhandlere som Elgiganten og Power.

Det skriver Børsen.

Problemerne for de danske forhandlere er en reaktion på coronakrisen, der har skabt kaos på logistikmarkedet. Lagt oven i den globale mangel på chips, står mange forhandlere af it-produkter i store problemer.

“Vi har endda ordrer fra sidste jul, som stadig ikke er nået frem. Sådanne forsinkelser og usikkerheden omkring leveringerne i efteråret er ikke kun et problem for os, men for alle typer varer. Det skaber store udfordringer for black friday og julehandlen i hele detailhandlen, hvor kunderne må vente længere tid end normalt,” siger Jesper Boyesen, direktør i Power til avisen.

Forhandlerne forventer, at problemerne i sidste ende kan få konsekvenser for kunderne i form af større regninger, lyder det fra både Elgiganten og Power til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere