Artikel top billede

Mangel på mikrochips giver problemer for it-forhandlere: "Vi har endda ordrer fra sidste jul, som stadig ikke er nået frem"

Logistikproblemer og mangel på vigtige komponenter som mikrochips skaber problemer for landets største it-forhandlere som Elgiganten og Power.

I månedsvis har mangel på mikrochips skabt problemer for en lang række selskaber fra elektronik-leverandører til bilproducenter.

Nu rammer problemerne også forhandlerne, der oplever flaskehalsproblemer. Derudover er der lav kapacitet hos logistikselskaberne, og det skaber store problemer for forhandlere som Elgiganten og Power.

Det skriver Børsen.

Problemerne for de danske forhandlere er en reaktion på coronakrisen, der har skabt kaos på logistikmarkedet. Lagt oven i den globale mangel på chips, står mange forhandlere af it-produkter i store problemer.

“Vi har endda ordrer fra sidste jul, som stadig ikke er nået frem. Sådanne forsinkelser og usikkerheden omkring leveringerne i efteråret er ikke kun et problem for os, men for alle typer varer. Det skaber store udfordringer for black friday og julehandlen i hele detailhandlen, hvor kunderne må vente længere tid end normalt,” siger Jesper Boyesen, direktør i Power til avisen.

Forhandlerne forventer, at problemerne i sidste ende kan få konsekvenser for kunderne i form af større regninger, lyder det fra både Elgiganten og Power til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere