Artikel top billede

(Foto: Facebook)

Regeringen vil have politi-folk til at patruljere i dine grupper på de sociale medier: Regler for sociale medier skal strammes i Danmark - se planen her

“Vi vil ikke acceptere, at ulovligt indhold flyder frit på sociale medier. Vores børn og unges fællesskaber skal foregå i trygge og ansvarlige fora, og det skal de store, globale samfundsaktører bidrage til,” lyder det fra regeringen i nyt udspil.

Den danske regering vil skride ind over for de sociale mediers udvikling i Danmark med en række konkrete initiativer, der skal være med til at fremme debatten og nedtone de mørke sider ved de sociale medier.

Det sker med et nyt udspil, som regeringen netop har præsenteret med det formulerede sigte at ‘tage tøjlerne tilbage.”

“Vi vil ikke acceptere, at ulovligt indhold flyder frit på sociale medier. Vores børn og unges fællesskaber skal foregå i trygge og ansvarlige fora, og det skal de store, globale samfundsaktører bidrage til,” lyder det i udspillet.

13 initiativer

Det består af 13 konkrete initiativer, der samlet set skal ‘skærpe kravene til sociale medier og styrke den digitale dannelse af børn og unge.’

“De sociale medier skal være sig deres ansvar bevidst og agere på en måde, der afspejler den betydning, de har i samfundet i dag. Det skal være vores demokratiske samfund, der fastsætter reglerne for sociale medier, ikke omvendt,” lyder det fra regeringen.

Regeringen vil blandt have de store sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer efter indberetning, ligesom de skal udarbejde særlige gennemsigtigheds-rapporter.

Det skal desuden gøres ulovligt og strafbart at begå identitetstyveri på de sociale medier, ligesom der under politiet skal oprettes en særlig digital patrulje, der skal patruljere synligt i åbne grupper på blandt andet Facebook.

Tilstedeværelsen af politifolk i de åbne grupper skal være med til at forebygge digitale krænkelser, lyder det.

Digital dannelse

Regeringen vil desuden igangsætte en såkaldt national indsats for digital dannelse af børn og unge.

Det skal ske med nyt undervisningsmateriale samt etablering af skolepatruljer for det, der kaldes for ‘digital sikkerhed.’

Regeringen vil også have indført en særlig mærkningsordning for indhold på sociale medier, hvor der gøres opmærksom på eksempelvis aldersinddeling og lignende.

Du finder alle de 13 initiativer målrettet de sociale medier her.