Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kina strammer grebet om landets tech-selskaber: En lang række reguleringer under opsejling

Den kinesiske regering har offentliggjort udkastet til et nyt regelsæt, der skal begrænse tech-giganternes magt.

Det kinesiske kommunistparti svinger igen regulerings-stokken overfor landets tech-giganter.

Tirsdag har regeringen udsendt et lovudkast med en række detaljerede regler, der skal stramme grebet yderligere om den kinesiske tech-sektor.

Det er regler, der skal skal bekæmpe unfair konkurrence og kontrollere selskabernes brug af kritisk data, beretter Reuters.

De kinesiske myndigheder har gennem de sidste mange måneder strammet grebet om landets store internet-selskaber. Målet har været at minimere risikoen for, at de store spillere kan misbruge deres dominerende markedsposition til at kvæle konkurrencen.

Den kinesiske 'administration for markedsregulering' (SAMR) har udsendt udkastet, der er åben for offentlig feedback frem til 15. september.

Det fremgår eksempelvis af udkastet, at internetselskaber "ikke må implementere eller hjælpe med implementering af unfair konkurrence på internettet, disrupte konkurrenceordenen eller påvirke markedstransaktioner," skriver Reuters.

Ligeledes lyder det, at virksomheder ikke må bruge data eller algoritmer til at kapre trafik og påvirke brugernes frie valg. Selskaber må heller ikke indsamle eller udnytte data indsamlet ulovligt fra konkurrerende selskaber.

Efter udmeldingen om det nye sæt af regler er der drastiske fald blandt it-selskaberne på Hong Kong-børsen. Tencent, Alibaba og Billibili faldt med henholdsvis 4,1, 4,2 og 7,4 procent.

De sidste mange måneders regulering af kinas tech-sektor har fået flere førende aktier til at falde. Samtidig har stifterne af tech-selskab som Alibaba, Tencent og Pinduoduo tabt enorme summer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere