Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Kina strammer grebet om landets tech-selskaber: En lang række reguleringer under opsejling

Den kinesiske regering har offentliggjort udkastet til et nyt regelsæt, der skal begrænse tech-giganternes magt.

Det kinesiske kommunistparti svinger igen regulerings-stokken overfor landets tech-giganter.

Tirsdag har regeringen udsendt et lovudkast med en række detaljerede regler, der skal stramme grebet yderligere om den kinesiske tech-sektor.

Det er regler, der skal skal bekæmpe unfair konkurrence og kontrollere selskabernes brug af kritisk data, beretter Reuters.

De kinesiske myndigheder har gennem de sidste mange måneder strammet grebet om landets store internet-selskaber. Målet har været at minimere risikoen for, at de store spillere kan misbruge deres dominerende markedsposition til at kvæle konkurrencen.

Den kinesiske 'administration for markedsregulering' (SAMR) har udsendt udkastet, der er åben for offentlig feedback frem til 15. september.

Det fremgår eksempelvis af udkastet, at internetselskaber "ikke må implementere eller hjælpe med implementering af unfair konkurrence på internettet, disrupte konkurrenceordenen eller påvirke markedstransaktioner," skriver Reuters.

Ligeledes lyder det, at virksomheder ikke må bruge data eller algoritmer til at kapre trafik og påvirke brugernes frie valg. Selskaber må heller ikke indsamle eller udnytte data indsamlet ulovligt fra konkurrerende selskaber.

Efter udmeldingen om det nye sæt af regler er der drastiske fald blandt it-selskaberne på Hong Kong-børsen. Tencent, Alibaba og Billibili faldt med henholdsvis 4,1, 4,2 og 7,4 procent.

De sidste mange måneders regulering af kinas tech-sektor har fået flere førende aktier til at falde. Samtidig har stifterne af tech-selskab som Alibaba, Tencent og Pinduoduo tabt enorme summer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere