Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Thorborg: Drop at lokke med høj løn / Seed Capital lægger 15 millioner kroner i dansk sprog-optimeringsselskab / Telenor indgår store internationale roaming-aftaler / Incognito-browsing er ikke spor incognito

Thorborg: Drop at lokke med høj løn. Seed Capital lægger 15 millioner kroner i dansk sprog-optimeringsselskab. Telenor indgår store internationale roaming-aftaler. Incognito-browsing er ikke spor incognito. Netcompany på trapperne med halvårs-rapport.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Thorborg: Drop at lokke med høj løn

Man bør som leder droppe at forsøge at lokke medarbejdere til med høj løn, skriver Martin Thorborg i en post på LinkedIn.

For løn motiverer i praksis sjældent mennesker, skriver han - medmindre deres børn er ved at dø af sult eller man ikke har råd til husleje.

“Jeg ser ofte, at løn som isoleret incitament er kontraproduktivt for produktivitet og medarbejdertilfredshed. Og så ligger der i løn også et ”skruen uden ende”-princip, fordi den udvikler sig one way, nemlig opad,” skriver han.

Du finder hele hans indlæg her.

Seed Capital lægger 15 millioner kroner i dansk sprog-optimeringsselskab

Seed Capital investerer 15 millioner kroner i software-startuppen Develop Diverse.

Selskabet står ifølge Børsen bag en software-løsning, der i jobbeskrivelser og lignende kan fjerne såkaldt ubevidst bias - det vil sige ord, som ikke er inkluderende i forhold til køn, racer og andet.

Bag selskabet står Jenifer Clausell-Tormos. Ifølge avisen er løsningen allerede blevet solgt til blandt andet Amazon, TDC, Vestas, Danish Crown og Danske Bank, der har kørt et pilotprojekt med den.

“Vi vil gerne have, at hver eneste ansat i virksomhederne kan bruge vores software. Vi vil udvide produktet, så det også kan bruges til e-mail, chats, videoopkald, salgskommunikation og andet. Vores vision er at normalisere diversitet, og vi ved, at sproget er meget kraftfuldt,” siger Jenifer Clausell-Tormos til avisen.

Telenor indgår store internationale roaming-aftaler

Telenor har indgået en række store internationale roaming-aftaler på netværksteknologoen NB-IoT, som anvendes til Internet of Things - altså alle de små ‘dumme’ enheder, der kobles sammen via internettet.

Ifølge selskabet er aftalerne blevet lukket med teleselskaber i blandt andet Tyskland, Storbritannien og USA, som Telenor kalder for ‘nogle af de vigtigste eksportmarkeder.’

Telenor meddeler, at selskabet nu har mere end 400 roamingaftaler på tværs af alle netværk.

“Det er nogle vigtige aftaler, for de betyder, at vores IoT-kunder trygt og enkelt kan sende kan sende deres enheder ud i verden uden frygt for at miste forbindelsen,” siger Jan Rasmussen, erhvervschef i Telenor.

Incognito-browsing er ikke spor incognito

Du er ikke spor incognito og anonym, selv om du anvender et incognito-vindue, når du besøger hjemmesider på internettet, advarer it-sikkerhedsselskabet Bitdefender.

Incognito-browseren gemmer ikke cookie og internet-historik på din egen computer. Men den blokerer ikke for de sporingsmekanismer, som de besøgte sites anvender, lyder det fra selskabet.

“Det er en myte, at de [incognito-browsere, red] gør din færden på internettet anonym. Både din internetudbyder og de hjemmesider, du besøger, kan indsamle oplysninger om dig, når du bruger dem. Det kan for eksempel være din IP-adresse, som er unik for din enhed, information om selve enheden, samt din browsers indstillinger,” siger Bogdan Botezato fra Bitdefender.

Netcompany på trapperne med halvårs-rapport

Netcompany offentliggør onsdag morgen sin halvårsrapport, hvor offentligheden kan få indblik i, hvordan selskabet har udviklet sig siden nytår.

Netcompanys omsætning voksede med 22,9 procent i første kvartal, og Jyske Bank meddelte tirsdag, at man herfra forventede vækst i omsætningen på 21,6 procent.

Regnskabet udsendes 07:30 og bliver fulgt op af præsentation af direktør Andre Rogacsewski klokken 11:00.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere