Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Thorborg: Drop at lokke med høj løn / Seed Capital lægger 15 millioner kroner i dansk sprog-optimeringsselskab / Telenor indgår store internationale roaming-aftaler / Incognito-browsing er ikke spor incognito

Thorborg: Drop at lokke med høj løn. Seed Capital lægger 15 millioner kroner i dansk sprog-optimeringsselskab. Telenor indgår store internationale roaming-aftaler. Incognito-browsing er ikke spor incognito. Netcompany på trapperne med halvårs-rapport.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Thorborg: Drop at lokke med høj løn

Man bør som leder droppe at forsøge at lokke medarbejdere til med høj løn, skriver Martin Thorborg i en post på LinkedIn.

For løn motiverer i praksis sjældent mennesker, skriver han - medmindre deres børn er ved at dø af sult eller man ikke har råd til husleje.

“Jeg ser ofte, at løn som isoleret incitament er kontraproduktivt for produktivitet og medarbejdertilfredshed. Og så ligger der i løn også et ”skruen uden ende”-princip, fordi den udvikler sig one way, nemlig opad,” skriver han.

Du finder hele hans indlæg her.

Seed Capital lægger 15 millioner kroner i dansk sprog-optimeringsselskab

Seed Capital investerer 15 millioner kroner i software-startuppen Develop Diverse.

Selskabet står ifølge Børsen bag en software-løsning, der i jobbeskrivelser og lignende kan fjerne såkaldt ubevidst bias - det vil sige ord, som ikke er inkluderende i forhold til køn, racer og andet.

Bag selskabet står Jenifer Clausell-Tormos. Ifølge avisen er løsningen allerede blevet solgt til blandt andet Amazon, TDC, Vestas, Danish Crown og Danske Bank, der har kørt et pilotprojekt med den.

“Vi vil gerne have, at hver eneste ansat i virksomhederne kan bruge vores software. Vi vil udvide produktet, så det også kan bruges til e-mail, chats, videoopkald, salgskommunikation og andet. Vores vision er at normalisere diversitet, og vi ved, at sproget er meget kraftfuldt,” siger Jenifer Clausell-Tormos til avisen.

Telenor indgår store internationale roaming-aftaler

Telenor har indgået en række store internationale roaming-aftaler på netværksteknologoen NB-IoT, som anvendes til Internet of Things - altså alle de små ‘dumme’ enheder, der kobles sammen via internettet.

Ifølge selskabet er aftalerne blevet lukket med teleselskaber i blandt andet Tyskland, Storbritannien og USA, som Telenor kalder for ‘nogle af de vigtigste eksportmarkeder.’

Telenor meddeler, at selskabet nu har mere end 400 roamingaftaler på tværs af alle netværk.

“Det er nogle vigtige aftaler, for de betyder, at vores IoT-kunder trygt og enkelt kan sende kan sende deres enheder ud i verden uden frygt for at miste forbindelsen,” siger Jan Rasmussen, erhvervschef i Telenor.

Incognito-browsing er ikke spor incognito

Du er ikke spor incognito og anonym, selv om du anvender et incognito-vindue, når du besøger hjemmesider på internettet, advarer it-sikkerhedsselskabet Bitdefender.

Incognito-browseren gemmer ikke cookie og internet-historik på din egen computer. Men den blokerer ikke for de sporingsmekanismer, som de besøgte sites anvender, lyder det fra selskabet.

“Det er en myte, at de [incognito-browsere, red] gør din færden på internettet anonym. Både din internetudbyder og de hjemmesider, du besøger, kan indsamle oplysninger om dig, når du bruger dem. Det kan for eksempel være din IP-adresse, som er unik for din enhed, information om selve enheden, samt din browsers indstillinger,” siger Bogdan Botezato fra Bitdefender.

Netcompany på trapperne med halvårs-rapport

Netcompany offentliggør onsdag morgen sin halvårsrapport, hvor offentligheden kan få indblik i, hvordan selskabet har udviklet sig siden nytår.

Netcompanys omsætning voksede med 22,9 procent i første kvartal, og Jyske Bank meddelte tirsdag, at man herfra forventede vækst i omsætningen på 21,6 procent.

Regnskabet udsendes 07:30 og bliver fulgt op af præsentation af direktør Andre Rogacsewski klokken 11:00.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital