Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Huawei trods kæmpe nedtur: Vi vil før eller siden vende tilbage som verdens største smartphone-selskab

Huawei - der engang var blandt verdens største smartphone-selskab - er ramt af voldsom nedtur. Men selskabet vil vende tilbage til førstepladsen, siger formand Guo Ping.

Huawei var for nogle år siden en af verdens allerstørste smartphone-selskaber.

Men sådan er det ikke længere: Selskabet er i dag for første gang i mere end syv år ikke engang blandt de fem største.

Nedturen har været markant, efter den tidligere amerikanske præsident Donald Trump fastslog, at det kinesiske selskab er en trussel mod den nationale sikkerhed og fik indført forbud mod amerikanske selskabers handel med Huawei.

Men Huawei vil trods nedturen tilbageerobre førstepladsen som verdens største smartphone-selskab.

Sådan lyder det fra selskabets formand, Guo Ping.

“Huawei vil fortsætte med at eksistere på markedet for mobiltelefoner og med fortsat fremskridt i chipproduktion, vil vi før eller siden tilbageerobre smartphone-tronen,” siger han ifølge Reuters.

Ifølge formanden er det almen viden, at det er påkrævet med fortsat udvikling af chip til smartphones, som skal være mindre og mindre og forbruge mindre og mindre energi.

“Huawei kan udvikle dem, men ingen kan hjælpe os med at producere dem. Vi er låst,” siger han.

Huaweis omsætning droppede med 29 procent i første halvår i det største fald nogensinde for selskabet.

Det kinesiske selskab solgte i slutningen af 2020 sit smartphone-mærke Honor fra i et forsøg på at holde selskabet kørende.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.