Artikel top billede

Foto: Nick Chong (Foto: Nick Chong)

Endnu en kryptobørs hacket: En halv milliard stjålet i stort kryptokup

For en uge siden blev der stjålet 3,8 milliarder kroner fra en stor kryptoplatform, og nu er endnu en platform blevet udsat for et kæmpemæssigt krypto-kup.

Det er kun knap en uge siden, at kryptovaluta-platformen Poly Networks måtte meddele, at den havde været udsat for et hackerangreb, hvor der var blevet stjålet kryptovaluta for 3,8 milliarder kroner.

Og nu meddeler den japanske kryptobørs Liquid, at den også har været udsat for et hackerangreb, hvor der er blevet stjålet valuta for mere end 90 millioner dollar eller 570 millioner kroner.

“Vi undersøger i øjeblikket sagen, og vil løbende opdatere jer med nye oplysninger,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Kunder kan ikke hæve

Liquid oplyser samtidig, at det i mellemtiden ikke vil være muligt for kunderne at hæve deres indestående eller indsætte flere penge fra deres konti hos selskabet.

Selskabet Elliptic, der foretager analyse af blockchains, oplyser ifølge det amerikanske medie CNBC, at deres analyser viser, at hackerne har fået kontrol over kryptovaluta for lidt mere end 94 millioner dollar.

Elliptic kan desuden registrere, at cirka halvdelen af de stjålne tokens i øjeblikket er ved at blive konverteret til kryptovalutaen Ethereum ved hjælp decentrale blockchain-børser.

Ifølge CNBC er Liquid blandt verdens 20 største kryptobørser målt på daglige handelsvolume.

Kryptobørs fik tilbagebetalt penge

Hackerangrebet på Poly Network endte med, at hackerne bag tilbagebetalte en stor andel af pengene fra angrebet.

Målet var tilsyneladende at bevise, at angrebet var muligt og derfor blev pengene tilbagebetalt efter få dage.

Poly Network opfordrede allerede, da man annoncerede haclerangrebet, at dem der stod bag ville tilbageføre beløbet. Det ser altså ud til at have virket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere