Artikel top billede

Foto: Nick Chong

Endnu en kryptobørs hacket: En halv milliard stjålet i stort kryptokup

For en uge siden blev der stjålet 3,8 milliarder kroner fra en stor kryptoplatform, og nu er endnu en platform blevet udsat for et kæmpemæssigt krypto-kup.

Det er kun knap en uge siden, at kryptovaluta-platformen Poly Networks måtte meddele, at den havde været udsat for et hackerangreb, hvor der var blevet stjålet kryptovaluta for 3,8 milliarder kroner.

Og nu meddeler den japanske kryptobørs Liquid, at den også har været udsat for et hackerangreb, hvor der er blevet stjålet valuta for mere end 90 millioner dollar eller 570 millioner kroner.

“Vi undersøger i øjeblikket sagen, og vil løbende opdatere jer med nye oplysninger,” lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Kunder kan ikke hæve

Liquid oplyser samtidig, at det i mellemtiden ikke vil være muligt for kunderne at hæve deres indestående eller indsætte flere penge fra deres konti hos selskabet.

Selskabet Elliptic, der foretager analyse af blockchains, oplyser ifølge det amerikanske medie CNBC, at deres analyser viser, at hackerne har fået kontrol over kryptovaluta for lidt mere end 94 millioner dollar.

Elliptic kan desuden registrere, at cirka halvdelen af de stjålne tokens i øjeblikket er ved at blive konverteret til kryptovalutaen Ethereum ved hjælp decentrale blockchain-børser.

Ifølge CNBC er Liquid blandt verdens 20 største kryptobørser målt på daglige handelsvolume.

Kryptobørs fik tilbagebetalt penge

Hackerangrebet på Poly Network endte med, at hackerne bag tilbagebetalte en stor andel af pengene fra angrebet.

Målet var tilsyneladende at bevise, at angrebet var muligt og derfor blev pengene tilbagebetalt efter få dage.

Poly Network opfordrede allerede, da man annoncerede haclerangrebet, at dem der stod bag ville tilbageføre beløbet. Det ser altså ud til at have virket.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere