Artikel top billede

3,8 milliarder kroner stjålet fra blockchain-platform: Et af verdens største krypto-tyveri til dato

Den digitale valuta-platform Poly Network har fået stjålet kryptovaluta for mere end 600 millioner dollar. Det er tilsyneladende et af de største hackerangreb af sin slags nogensinde.

Kryptovaluta-platformen Poly Network har været udsat for et hackerangreb, hvor gerningsmændene har stjålet kryptovaluta for 600 millioner dollar.

Det svarer til omkring 3,8 milliarder danske kroner, hvilket gør det til et af verdens største tyverier af kryptovaluta nogensinde, skriver CNBC.

Hackerne udnyttede en sårbarhed i Poly Networks platform, der skulle forbinde forskellige blockchain-platforme med hinanden, men som hackerne altså lykkedes med at hacke.

På selskabets Twitter-profil forsøges det at få kontakt til hackerne bag angrebet, som man beder om at tage kontakt til Poly Network.

Artikler fortsætter under tweetet.

"Kære hacker. Vi ønsker at etablere kontakt med jer, og vi beder indtrængende om at I returnerer de stjålne aktiver," indleder selskabet en besked til hackerne.

"Myndigheder i ethvert land vil se det her som alvorlig økonomisk kriminalitet og i vil blive eftersøgt. I bør tale med os, så vi kan udarbejde en løsning," afslutter selskabet på Twitter.

Ifølge it-sikkerhedsselskabet SlowMist er 610 millioner dollar i kryptovaluta blevet sendt til tre forskellige adresser. Det har fået Poly Network til at opfordre kryptobørser til at forhindre tokens i at blive overført fra de tre adresser.

SlowMist mener desuden, at der er tale om et velplanlagt angreb, som har været undervejs længe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere