Artikel top billede

(Foto: CC licens)

3,8 milliarder kroner stjålet fra blockchain-platform: Et af verdens største krypto-tyveri til dato

Den digitale valuta-platform Poly Network har fået stjålet kryptovaluta for mere end 600 millioner dollar. Det er tilsyneladende et af de største hackerangreb af sin slags nogensinde.

Kryptovaluta-platformen Poly Network har været udsat for et hackerangreb, hvor gerningsmændene har stjålet kryptovaluta for 600 millioner dollar.

Det svarer til omkring 3,8 milliarder danske kroner, hvilket gør det til et af verdens største tyverier af kryptovaluta nogensinde, skriver CNBC.

Hackerne udnyttede en sårbarhed i Poly Networks platform, der skulle forbinde forskellige blockchain-platforme med hinanden, men som hackerne altså lykkedes med at hacke.

På selskabets Twitter-profil forsøges det at få kontakt til hackerne bag angrebet, som man beder om at tage kontakt til Poly Network.

Artikler fortsætter under tweetet.

"Kære hacker. Vi ønsker at etablere kontakt med jer, og vi beder indtrængende om at I returnerer de stjålne aktiver," indleder selskabet en besked til hackerne.

"Myndigheder i ethvert land vil se det her som alvorlig økonomisk kriminalitet og i vil blive eftersøgt. I bør tale med os, så vi kan udarbejde en løsning," afslutter selskabet på Twitter.

Ifølge it-sikkerhedsselskabet SlowMist er 610 millioner dollar i kryptovaluta blevet sendt til tre forskellige adresser. Det har fået Poly Network til at opfordre kryptobørser til at forhindre tokens i at blive overført fra de tre adresser.

SlowMist mener desuden, at der er tale om et velplanlagt angreb, som har været undervejs længe.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere