Artikel top billede

(Foto: Tesla)

Elon Musk: Tesla vil være klar med menneskelignende robot i 2022 - her er 'Tesla Bot'

Tesla arbejder på en menneskelignende robot, en ‘Tesla Bot,’ som ifølge Elon Musk kan være klar til lancering allerede i 2022. Robotten vil blive designet til at udføre farlige, monotone og kedelige opgaver, som mennesker ikke kan lide, siger han.

Tesla er i fuld gang med at udvikle sin første menneskelignende robot, en ‘Tesla Bot,’ som kan være klar til lancering allerede til næste år.

Sådan lyder det fra Tesla-stifter Elon Musk, der torsdag talte på den såkalste Tesla AI Day-konferecne, hvor han fortalte om planerne.

Tesla Bot bliver ifølge 1,75 meter høj, hvilket altså vil sige nogenlunde samme højde som en gennemsnitlig person. Den kommer til at veje 57 kilogram.

Robotten vil blive i stand til at udføre en lang række opgaver - eksempelvis isætte bolte med en skruenøgle eller håndtere varer i et supermarked.

Ifølge Elon Musk bliver robotten ikke ‘super-dyr,’ og det er ideen, at den skal udføre de opgaver, som mennesker ikke har lyst til at udføre - altså de gentagende, monotone og kedelige opgaver.

"Hvis du tænker over det, så er Tesla i dag nok verdens største robot-selskab, da vores biler er en slags semi-sansende robotter på hjul," siger Elon Musk.

Ifølge ham giver det med al den teknologi, der ligger bag bilernes selvkørende funktioner og lignende, kort og godt god mening også at bygge en robot i menneske-form.

"Det er planen, at Tesla Bot skal være venlig og kunne navigere i en verden bygget til mennesker," siger han.

Robotten vil blive konstrueret, så mennesker nemt vil kunne overmande den og løbe fra den.

Den vil nemlig komme til at bevæge sig med en fart på maksimalt otte kilometer i timen.

Den 'ansigt' bliver en skærm, hvorpå der vil blive fremvist forskellige former for vigtige informationer.

Elon Musk peger på, at Tesla Bot vil kunne få ‘enorm betydning’ for økonomien, som i dag presses flere steder på grund af mangel på arbejdskraft.

Ifølge Reuters er flere AI-eksperter dog særdeles skeptiske overfor meldingen om, at en sådan robot skulle være klar allerede til næste år.

De mener snarere, at det ligger mere end 10 år ude i fremtiden, inden vi er klar med en robot, der kan eksempelvis købe ind eller lignende.

Teslas egen AI, som anvendes i selskabets udbredte biler, efterforskes for tiden, efter en Tesla med automatpilot fornylig kørte ind i en politibil.

Du kan se hele Elon Musks præsentation af Tesla Bot her: