Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Bog: Verdens vildeste startup kollapsede i en sky af milliarder, varm luft, tjald og tomme løfter

I The Cult of We: WeWork, Adam Neumann, and the Great Startup Delusion fortæller Wall Street Journal-journalisterne Eliot Brown og Maureen Farrell, hvordan det lykkedes den karismatiske WeWork-stifter at rejse milliarder af dollars og brænde det hele af igen.

Ordet disruption bruges ikke kun, når en regering keder sig en smule, gerne vil være med på beatet og nedsætter et snakkeudvalg med kendisser fra kultur og erhverv, der skal sige noget om fremtiden.

Det er også en helt regulær betegnelse for, når en virksomhed eller teknologi vender op og ned på traditionelle forretningsmodeller. Som da Skype slagtede telefirmaernes cashcows, da streaming tog livet af videoudlejning eller digitale fotos afskaffede fysiske film i kameraet.

Endelig er det et ord, som iværksættere i en periode brugte flittigt i håbet om at få investorer til at lægge omtanken i garderoben og slå til i en fart.

Hvilket var lige præcis dét, Adam Neumann lykkedes med over al forventning, da han fik investorer til ukritisk at pumpe milliarder af dollars i WeWork, der – i bund og grund – bare udlejede kontorpladser.

Da værdien af selskabet imploderede, forsvandt værdier for 40 milliarder dollars som dug for solen og alle spurgte sig selv, hvordan det dog kunne gå så galt?

Det er lige præcis emnet for The Cult of We: WeWork, Adam Neumann, and the Great Startup Delusion.

Her fortæller Wall Street Journal-journalisterne Eliot Brown og Maureen Farrell, hvordan det lykkedes den karismatiske, messianske Adam Neumann at rejse verden rundt i sit privatfly og formelig suge kapital op fra investorer med hidtil uset hast.

Det hele foregik i en tåge af god karma, vilde løfter, endnu vildere fester og virkelig god ryger. Men samtidig brændte firmaet de mange investormilliarder af i en så rasende hast, at det hele kollapsede, da nogen begyndte at stille kedelige spørgsmål.

Historien om WeWork er fortalt før, men det er altså også en virkeligt god historie, og The Cult of We: WeWork, Adam Neumann, and the Great Startup Delusion leverer varen. Den udkom for en måneds tid siden og er allerede nomineret til flere priser som årets forretningsbog.

Titel: The Cult of We: WeWork, Adam Neumann, and the Great Startup Delusion / Forfattere: Eliot Brown og Maureen Farrell
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.