Artikel top billede

Blod, våben og overlevelse: Sådan oplever soldaterne krigen

På en særrundvisning 7. september trækker Krigsmuseet den menige soldat ud af anonymiteten og forklarer, hvordan det har været at befinde sig midt i begivenhederne op gennem tiden.

Når historien skal fortælles om den ene eller den anden krig, er der næsten altid tit fokus på konger, herremænd, generaler og på den strategi, der viste sig at være genial – eller måske knap så heldig. Den enkelte soldat er derimod ofte reduceret til et nummer i statistikken.

Men på en særrundvisning 7. september ­kaldet I Kampens Hede - fra ridder til kampsoldat trækker Krigsmuseet soldaten ud af anonymiteten og forklarer, hvordan det har været at befinde sig midt i begivenhederne op gennem tiden.

På rundvisningen kommer man til at høre om, hvordan danske soldater har levet og kæmpet de seneste mange hundrede år.

Man kommer med lige fra den sene middelalders rasende tunge rustninger og op til den udrustning, de danske soldater bar i Afghanistan og kan også selv prøve at håndtere nogle af våbnene.

I beskrivelsen af særrundvisningen lover Krigsmuseet, at man vil opnå en forståelse for, hvordan ridderen oplevede slaget ved Ditmarsken i 1500 i forhold til danske SS-soldater under 2. Verdenskrigs største slag i 1944 i Estland, hvor 300.000 blev dræbt.

Hvad betød det, at Danmark indførte værnepligten? Og hvordan ville det se ud fra de danske soldaters perspektiv, hvis den kolde krig var blevet varm og rent faktisk havde resulteret i væbnet kamp? Det er også spørgsmål, Krigsmuseet kommer ind på.

Det koster 95 kroner at deltage i I Kampens Hede - fra ridder til kampsoldat, og man kan læse mere samt købe billetter lige her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere