Artikel top billede

(Foto: © Copyright 2016 Bjørg de Meza Espersen)

Kæmpedistributøren EET kan være på vej til at blive solgt

FSN Capital kan være på vej til at sælge it-distrubutøren EET, som kapitalfonden har ejet siden 2015, det skriver Inside Business.

It-distributøren EET står muligvis foran et salg.

Det skriver Inside Business. Ifølge mediet skulle M&A-huset Baird være tildelt mandat til at udføre salgsprocessen for ejeren FSN Capital, der har siddet inde med EET siden 2015.

Mediet vurderer, at EET kan indbringe op til tre milliarder kroner i en eventuel handel. Det oprindelige købspris for selskabet var 1,2 milliarder for kapitalfonden.

Distributøren, der holder til i Birkerød, kom ud af 2020 med en omsætning på 3,3 milliarder kroner, hvilket var på samme niveau i 2019.

Den flade omsætning skyldes primært corona-pandemien, fremgår det af årsregnskabet. Dette resulterede i et lavere salg af de dyrere varer på hylderne, men til gengæld steg salget af de billigere produkter markant.

For 2019 landede EET Group et underskud efter skat på 10 millioner kroner. I 2020 blev bundlinjen løftet til 83 millioner kroner. Det er således selskabets højeste bundlinje resultat i mere end fem år.

EET har omkring 540 medarbejdere i dag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere