Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: THAM KEE CHUAN / THAM KEE CHUAN)

IDC forudser: Årets pc-salg bliver lavere end ventet

Salget af pc'er bliver lavere end først forventet, viser en ny analyse fra IDC. Forudsigelsen lyder nu på en vækst på 14,2 procent i forhold til 2020. Tidligere lød analysehusets prognose på 18,1 procent, men givet den globale chipmangel vil salget blive bremset.

Det globale pc-marked har udsigt til et signifikant vokseværk i 2021.

Men ikke desto mindre vil væksten ske langsommere end først antaget, vurderer IDC.

Analysehuset var ude i maj med en prognose, der gik på, at salget ville stige med 18,1 procent for hele året.

Denne prognose er nu rettet og skåret ned til en vækst på 14,2 procent for 2021.

Vækstbremsen i dette tilfælde er den globale mangel på chips og komponenter, pointerer IDC.

Det seneste kig i krystalkuglen sker efter, at blandt andet Apple har været ude og advare om en forværring af forsyningskæderne. Producenter af processorer, Intel og AMD, har ligeledes påpeget de manglende komponenter, som vil præge branchen resten af året.

Ryan Reith, Vide President hos IDC, understreger at "efterspørgslen er der stadig" for, hvad angår pc'er og tablets. "Forlængelsen af denne knaphed i udbuddet kombineret med logistiske udfrodringer præsenterer hele industrien for en række store udfordringer," siger han.

Notebook-PC'er vil fortsætte med at være den største driver af vækst i markedet, lyder det. Denne trend regnes med at forsætte de kommende år, fastslår IDC.

Analysehuset understreger desuden, at der vil være en permanent effekt efter corona, der betyder, at folk vil bruge deres PC'er i højere grad end tidligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere