Artikel top billede

IDC forudser: Årets pc-salg bliver lavere end ventet

Salget af pc'er bliver lavere end først forventet, viser en ny analyse fra IDC. Forudsigelsen lyder nu på en vækst på 14,2 procent i forhold til 2020. Tidligere lød analysehusets prognose på 18,1 procent, men givet den globale chipmangel vil salget blive bremset.

Det globale pc-marked har udsigt til et signifikant vokseværk i 2021.

Men ikke desto mindre vil væksten ske langsommere end først antaget, vurderer IDC.

Analysehuset var ude i maj med en prognose, der gik på, at salget ville stige med 18,1 procent for hele året.

Denne prognose er nu rettet og skåret ned til en vækst på 14,2 procent for 2021.

Vækstbremsen i dette tilfælde er den globale mangel på chips og komponenter, pointerer IDC.

Det seneste kig i krystalkuglen sker efter, at blandt andet Apple har været ude og advare om en forværring af forsyningskæderne. Producenter af processorer, Intel og AMD, har ligeledes påpeget de manglende komponenter, som vil præge branchen resten af året.

Ryan Reith, Vide President hos IDC, understreger at "efterspørgslen er der stadig" for, hvad angår pc'er og tablets. "Forlængelsen af denne knaphed i udbuddet kombineret med logistiske udfrodringer præsenterer hele industrien for en række store udfordringer," siger han.

Notebook-PC'er vil fortsætte med at være den største driver af vækst i markedet, lyder det. Denne trend regnes med at forsætte de kommende år, fastslår IDC.

Analysehuset understreger desuden, at der vil være en permanent effekt efter corona, der betyder, at folk vil bruge deres PC'er i højere grad end tidligere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Ryk VMware i skyen og kom videre på den digitale rejse
Det er blevet langt lettere at rykke dit VMware-miljø til Microsoft Azure – få den korte og præcise forklaring her.