Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Rigspolitiet finder vinder af stort udbud på 216 millioner kroner: Skal stå for al software og hardware til grænsekontrol

Rettet klokken 15:20 Et fransk it-selskab har vundet en kæmpeordre på 216 millioner kroner hos Rigspolitiet. Nu skal selskabet levere en samlet løsning af software og hardware, der skal håndtere Danmarks grænsekontrol, udlændingekontrol og retshåndhævende søgninger.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • indblik i udbuddet fra Rigspolitiet
  • Hilket selskab der har vundet aftalen på 216 millioner kroner
641
3:15 min
I en tidligere udgave af artiklen fremgik det at udbudet havde en værdi på 21,6 milliarder kroner. Rigspolitiet oplyser dog til Computerworld, at udbudsmaterialet indeholder en kommafejl. Det rigtige beløb er derfor 216 millioner kroner. Computerworld beklager.

Rigspolitiet har været i markedet med et enormt udbud til en værdi af 216 millioner kroner.

Det er den samlede opgave med at stå for systemer og udstyr til grænsekontrol, udlændingekontrol og retshåndhævende søgninger i Danmark, der har været på højkant.

Fire selskaber har budt på opgaven, men Rigspolitiet har kun skulle benytte en enkelt leverandør.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Zoom i frontalangreb mod Teams og Slack: Se hvordan de nye features bringer Zoom-tjenesten ind på kontorerne


Premium
Det hele begyndte med Microsofts Clippy, men i de kommende år truer ny trend med at forandre internettet “Det bliver fuldstændig styret af kunstig intelligent“
Den første generation af internettet var baseret på, at du skulle tænke og pege, men i fremtiden kommer det til at handle om en dialog mellem mennesker og maskine, spår Henrik Fabrin, der er stifter af botvirksomheden Certainly.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.