Artikel top billede

Linus Torvald skabte Linux for 30 år siden: "It-chefer forbød ofte Linux. Jeg kan huske en kollega der tog en sovepose og overnattede foran chefens kontor i protest"

Open source-platformen Linux kan fejre 30 års jubilæum. Styresystemet blev lanceret som et hobby-projekt af den finske stifter selv med ordene "Jeg laver et gratis styresystem. Bare en hobby. Det bliver ikke noget stort og professionelt." 30 år senere har det været alt andet end noget lille projekt.

Premium Kun for abonnenter
25. august 1991 lancerer Linus Torvald for første gang open source systemet Linux. Dermed kan systemet fejre 30 års jubilæum netop i dag.

Det var i første omgang bare tænkt som et hobbyprojekt for den dengang 21-årige finske softwareudvikler, men det blev som bekendt meget større end det.

Selve kernen i Linux-systemet bygger den unge Linus Torvalds selv i sin fritid på sin egen computer, efter han tager orlov fra universitet for at hellige sig sit nye it-projekt.

25 august 1991 sender Linus Torvald en besked ud på MINIX-forummet med ordene.

"Hej alle derude, som bruger minix. Jeg laver et gratis styresystem. Bare en hobby det bliver ikke noget stort og professionelt."

Linus Torvalds egen spådom viste sig som bekendt på ingen måde at holde stik.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Windows-enheder med de nyeste CPU’er indeholder en stor svaghed: Risiko for 'dataskader'

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Her er scenariet de kommunale it-chefer frygter mest i Chromebooksagen – kan potentielt få store økonomiske konsekvenser

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Energiselskab på bar bund efter hackerangreb: 'Vi beklager meget og håber på vores kunders forståelse," siger dansk direktør

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk energiselskab ramt af kæmpe hackerangreb: Alle it-systemer lukket ned omgående

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Svensk kapitalfond køber danske Lyngsoe Systems i en trecifret millionhandel


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje