Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Dansk firma investerer kvart milliard kroner i ny it-division: Søger 100 it-medarbejdere

Den familieejede virksomhed Foss skaber nu en ny it-division. En ny forretning i forretningen. Nu går jagten ind på 100 ny it-ansatte, der skal udvikle cloud-løsninger i det nye Foss Software Services.

Det danske familieforetagende Foss er klar med en it-mæssig storsatsning.

Ingeniør-selskabet poster 250 millioner kroner i en ny it-division, skriver Børsen.

Et af de første skridt i etableringen af det nye it-firma, der får navnet Foss Software Services, bliver at finde kompetente medarbejdere.

Ambitionen går på, at der nu skal findes mere end 100 it-folk.

“Vi starter et nyt firma. Vi gør det bare som en del af Foss, men det er sådan set et nyt firma i Foss,” siger CEO i Foss, Kim Vejlby, til Børsen.

Den kvarte milliard hentes fra den solide egenkapital, der består af 800 millioner kroner.

Den nye afdeling skal skabe en cloud-løsning, hvor kunderne og Foss opnår bedre styring af målinger i forbindelse med produktion af fødevarer, som er det område, hvor Foss' kernekompetencer ligger.

Kim Vejlby forklarer, at de skaber transparens og sammenhæng, når der optimeres på tværs af mange forskellige resultater, som Foss sidder inde med. Selskabet specialiserer sig nemlig i måling og analyse af fødevareproduktion.

Med stor indsigt i kvalitet og produktionsprocesserne kan der skabes værdi for fødevareproducenterne, lyder det.

Den nye cloud-platforme og funktioner skal skabes i de eksisterende rammer i Foss' innovationscenter i Hillerød, samt i virksomhedens afdeling i Warszawa i Polen, skriver Børsen.