Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: 12 nye AI-projekter klar i kommuner og regioner i 2022 / Danmark får nyt unikt 3D imaging center / Facebook undskylder for racistisk label

12 nye AI-projekter klar i kommuner og regioner i 2022. Danmark får nyt unikt 3D imaging center. Facebook undskylder for racistisk label. Apple udsætter kritiserede funktioner til at beskytte børn.

Godmorgen, og velkommen til ugens første nyhedsoverblik. Denne morgen er det Ditte Vinterberg Weng, der leverer de tidlige nyheder.

Rigtigt god fornøjelse.

12 nye AI-projekter klar i kommuner og regioner i 2022

Regeringen har besluttet, sammen med KL og Danske Regioner, at igangsætte 12 nye projekter med kunstig intelligens. I 2022 begynder projekterne, der er end el af økonomiaftalerne 2022, at blive rullet ud i kommuner og regioner.

Et af projekterne, der går til hjemmeplejen, skal øge chancen for, at borgerne møder de samme medarbejdere ved hjemmebesøg og dermed får en bedre og mere personlig serviceoplevelse.

Et andet af projekterne, er et allerede afprøvet projekt, der handler om automatisk mailsortering. Projektet har tidligere været afprøvet i Norddjurs Kommune, men udviddes nu til op til 10 andre kommuner.

Formand for Danske Regioner Stephanie Lose siger i forbindelse med aftalen:

"Vi forventer, at kunstig intelligens kan understøtte hurtigere og bedre indsatser for både forebyggelse, diagnosticering og behandling af patienterne. Vi er derfor glade for, at vi igen i år kan sætte en håndfuld nyskabende projekter i søen."

Du kan læse mere i pressemeddelelsen på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside.

Danmark får nyt unikt 3D imaging center

Danmark får for første gang sit eget center for 3D imaging. Det skal ligge på DTU, og anvendes af forskere, virksomheder, museer og hospitaler.

Instrumenterne i det nye center kan scanne enheder, så man slipper for at splitte enherderne ad, og derved ændre på deres struktur.

Hvad 3D Imaging helt konkret bidrager til, forklarer prorektor Rasmus Larsen fra DTU:

"3D Imaging kan give ny indsigt i materialers, produkters og organismers indre struktur og egenskaber, og centeret kan hjælpe forskere og virksomheder til at udvikle nye produkter og teknologi, ligesom den nye forskningsfacilitet vil kunne bidrage til en øget digitalisering af eksempelvis museers samlinger."

Det skriver DTU i et indlæg på sin egen hjemmeside.

Facebook undskylder for racistisk label

Facebook har undskyldt, at den sociale medie-gigant havde sat tagget "primater" på en video af sorte mænd.

Videoen, der viste sorte mænd i et skænderi med hvide civile og politifolk, genererede en automatis besked, som dukker op, når videoen slutter, hvor der stod "fortsæt med at se videoer med primater".

Efterfølgende har Facebook deaktiveret fuktionen, der via kunstig intelligens viser budsakbbet med tagget.

Facebook selv kalder selv hændelsen en "uacceptabel fejl", og lover at undersøge sagen nærmere, så lignende episode ikke sker igen.

Det skriver New York Times.

Apple udsætter kritiserede funktioner til at beskytte børn

Efter en massiv kritiv mod Apple i sidste måned, melder tech-giganten nu ud, at den vil tage sig mere tid til at indsamle feedback og forbedre de nye funktioner, som virksomheden agtede at implementere for at bekæmpe midbrug af børn.

Hele missæren, handler om, at Apple i sidste måned satte et løfte om, at begynde at kontrollere sine amerikanske mobil- og computerkunders enheder for billeder af af seksuelt misbrug af børn.

Dét løfte udløste en global kritik af Apple, som gik på, at funktionen alt for let kunne udnyttes af undertrykkende regeringer, der søgte at finde andet materiale til censur eller anholdelser.

Desuden lyder et argument, at funktionen umuligt kan konkrolleres af eksterne forskere, for at være sikker på, at det kun er et lille sæt indhold på enheden, som Apple kigger med i. En kontrol Apple allerede har afvist, at eksterne efterforskere vil få lov til at foretage.

"Baseret på feedback fra kunder, fortalergrupper, forskere og andre har vi besluttet at tage ekstra tid i løbet af de kommende måneder til at indsamle input og foretage forbedringer, før vi frigiver disse kritisk vigtige børnesikkerhedsfunktioner," sagde virksomheden i en erklæring fredag.

Det skriver Reuters.