Artikel top billede

Google Play-appens påståede monopol-misbrug har indbragt en opsætning på 70 milliarder kroner i 2019

En retssag udspiller sig i disse dage mod Google, der menes at presse markedet med sin monopol-status, hvilket nu viser sig at have givet virksomheden en omsætning på 70 milliarder kroner i 2019. Sagsøgerne består af 37 forskellige amerikanske stater og distriker samt en række tech-virksomheder.

Google står lige nu over for en række søgsmål fra 37 amerikanske stater og distrikter samt virksomheder, der mener at Google har misbrugt sit markedsmonopol til at presse konkurrenter til Google Play-appen ud af markedet.

Under retsagen, der fandt sted lørdag ved en domstol i Oakland i Californien, blev der for første gang sat tal på, hvor mange penge Google Play har omsat for. I 2019 omsatte Googles mobilbutik for 11,2 milliarder dollar - over 70 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Det påstås Google at have gjort ved for det første at gøre adgangen til konkurrenter til Google butik og betalingssystem umulige at tilgå, og har sågar undertiden blokkeret dem.

Desuden hævder anklagere, at tech-giganten har kørt konkurrencebegrænsende tilbud, udvidet fordele og pålagt restriktioner for større udviklere - herunder "League of Legends"-producenten Riot Games - for at forhindre dem i at forlade Play Store.

Desuden mener generaladvokater og mobilappudvikler Epic Games at Google Play Stores overskud er blevet til ved at tage 30 procent af gebyret for hver digital vare, der sælges i appen.

Rigsadvokater for de 37 amerikanske stater kortlage under retssagen desuden, at tech-virksomheden i 2019 havde 8,5 milliarder dollar - cirka 53 milliarder kroner - i bruttofortjeneste og 7 milliarder dollar i driftsindtægter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere