Artikel top billede

(Foto: Kai Wenzel)

Google Play-appens påståede monopol-misbrug har indbragt en opsætning på 70 milliarder kroner i 2019

En retssag udspiller sig i disse dage mod Google, der menes at presse markedet med sin monopol-status, hvilket nu viser sig at have givet virksomheden en omsætning på 70 milliarder kroner i 2019. Sagsøgerne består af 37 forskellige amerikanske stater og distriker samt en række tech-virksomheder.

Google står lige nu over for en række søgsmål fra 37 amerikanske stater og distrikter samt virksomheder, der mener at Google har misbrugt sit markedsmonopol til at presse konkurrenter til Google Play-appen ud af markedet.

Under retsagen, der fandt sted lørdag ved en domstol i Oakland i Californien, blev der for første gang sat tal på, hvor mange penge Google Play har omsat for. I 2019 omsatte Googles mobilbutik for 11,2 milliarder dollar - over 70 milliarder kroner.

Det skriver Reuters.

Det påstås Google at have gjort ved for det første at gøre adgangen til konkurrenter til Google butik og betalingssystem umulige at tilgå, og har sågar undertiden blokkeret dem.

Desuden hævder anklagere, at tech-giganten har kørt konkurrencebegrænsende tilbud, udvidet fordele og pålagt restriktioner for større udviklere - herunder "League of Legends"-producenten Riot Games - for at forhindre dem i at forlade Play Store.

Desuden mener generaladvokater og mobilappudvikler Epic Games at Google Play Stores overskud er blevet til ved at tage 30 procent af gebyret for hver digital vare, der sælges i appen.

Rigsadvokater for de 37 amerikanske stater kortlage under retssagen desuden, at tech-virksomheden i 2019 havde 8,5 milliarder dollar - cirka 53 milliarder kroner - i bruttofortjeneste og 7 milliarder dollar i driftsindtægter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere