Artikel top billede

Tim Cook sælger ud: Skiller sig af med Apple-aktier for milliarder af kroner

Apple-topchef Tim Cook sælger Apple-aktier for 4,8 milliarder kroner. Det sker efter, at han 10 år efter sin tiltræden har fået frigivet den sidste portion af de aktier, som han dengang blev lovet.

Der ruller milliarder af kroner ind på Apple-topchef Tim Cooks bankkonto i disse dage.

Apple-topchefen har nemlig solgt omkring fem millioner af sine aktier i selskabet, hvilket har indbragt ham i omegnen af 750 millioner dollar - omkring 4,8 milliarder kroner.

Det er 10 år siden, at Tim Cook tiltrådte som topchef for Apple, hvor han afløste den dengang uhelbredeligt syge Steve Jobs.

Stor-udsalget af aktier kommer således i kølvandet på, at de sidste af de aktier, som Tim Cook dengang modtog, er blevet frigivet til salg.

Det fremgår af en indberetning til det amerikanske finanstilsyn - som du finder her - at de fem millioner aktier har indbragt 752 millioner dollar.

Apples aktiekurs er under Tim Cooks ledelse blevet næsten 10-doblet, og selskabet er i dag verdens mest værdifulde selskab med en markedsværdi på 2,5 billioner dollar.

Financial Times skriver, at Apples aktiekurs fornylig nåede sit højeste niveau nogensinde med kurs 151,12.

Tim Cook modtog Apple-aktier for dengang 378 millioner dollar, da han tiltrådte i 2011.

Dengang skrev Computerworld netop, at halvdelen af aktierne ville kunne sælges 24. august 2021, hvilket Tim Cook altså valgte at gøre.

Bloomberg har fornylig vurderet, at Tim Cook har en personlig formue i omegnen af en milliard dollar - altså en brøkdel af, hvad verdens rigeste mennesker er værd.

Bloomberg har således vurderet, at eksempelvis Jeff Bezos har en formue på næsten 200 milliarder dollar.

Tim Cook får som lønmodtager en årsløn på tre millioner dollar af Apple. Hertil kommer bonus og optioner, som er afhængige af, at Apple når de forskellige forretningsmål.

Tim Cook har har netop modtaget en ny portion aktier på omkring 150 millioner dollar, som bliver frigivet til salg i april 2023.