Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Song-køb sikrer TDC dansk bredbåndsmagt

TDC kommer til at kontrollere en stor del af det danske marked for bredbåndstelefoni med købet af Song Networks. Både Musimi, Telefin, Goip og Telsome benytter Song Networks som mellemmand. Flere af selskaberne er på udkig efter et alternativ.

Salget af Song Networks til TDC har sendt fire danske udbydere af bredbåndstelefoni tilbage i kløerne på det teleselskab, de ellers forsøger at konkurrere med.

Det er nemlig Song Networks, der leverer både infrastruktur og de fleste opkaldsminutter til de danske udbydere Musimi, Telefin, Goip og Telsome.

TDC's køb af Song Networks betyder, at hovedparten af de fire selskabers omsætning i fremtiden kommer til at ende i kassen hos TDC, som samtidig er selskabernes største konkurrent.

Meget morsomt

- Det er meget morsomt. Man forsøger at lave noget konkurrence til TDC og pludselig laver mange alligevel noget sammen med dem, siger Ivan Sølvason, administrerende direktør hos Goip.

Selskabet har en række HP-servere stående hos Song Networks, der også stiller telefonnumre til rådighed for Goips kunder.

Samtidig sørger Song Networks for at håndtere alle opkald til traditionelle fastnet- og mobiltelefoner.

Song Networks ender derfor med at få hovedparten af omsætningen fra Goip, der ellers forsøger at blive en seriøs konkurrent til TDC.

- Og nu ryger pengene lige ind i den samme kasse igen, siger Ivan Sølvason.

Det samme gør sig gældende hos selskabet Telsome, der ligesom Goip køber sine minutter hos Song Networks.

Bredbåndstelefoni

En række danske selskaber tilbyder, at man kan bruge sin eksisterende bredbåndsforbindelse til at ringe med.

En adapter gør det muligt at benytte sin traditionelle fastnettelefon, mens man til gengæld ringer billigere og slipper for at betale telefonabonnement, fordi opkaldene sendes via internettet.

På jagt efter alternativer
Her mener administrerende direktør Tim Chawes, at flere udbydere i markedet på længere sigt vil begynde at lede efter andre leverandører end det TDC-ejede Song Networks.

- Der er flere, der vil kigge på andre alternativer. Det er ikke det signal, nogen ønsker at sende, at de har et samarbejde med TDC, siger Tim Chawes.

I første omgang mener han dog ikke, at ejerskiftet får den store betydning. Netop for at sikre sig forlængede Telsome kontrakten med Song Networks, da det kom frem, at TDC var ved at overtage selskabet.

Heller ikke Ivan Sølvason mener, at TDC's overtagelse af Song Networks spiller nogen umiddelbar rolle, og Goip har ligefrem fået et brev fra Song, der lover, at forretningsbetingelserne ikke ændres.

TDC selv på banen

Alligevel har Goip lavet en aftale med netværksleverandøren Colt Telecom, der bruges til erhvervskunder, ligesom selskabet er på jagt efter nye samarbejdspartnere.

- Vi er i gang med at lave internetconnect-aftaler med globale leverandører, som kan route bedre og billigere end Colt og Song, fortæller Ivan Sølvason.

TDC har tidligere meldt ud, at selskabet selv er klar til at levere bredbåndstelefoni til alle sine bredbåndskunder i slutningen af året. Teleselskabet offentliggjorde i sidste uge, at det har indgået en kæmpeaftale med Cisco, som skal levere det tekniske udstyr.

TDC er tidligere blevet kritiseret for at bremse billig bredbåndstelefoni, fordi selskabets bredbåndskunder ikke kan opsige telefonabonnementet uden samtidig at risikere at skulle betale ekstra for internetforbindelsen.

Købet af Song Networks blev endelig afgjort i går, da TDC købte sig til mere end halvdelen af aktierne i den svenske netværksleverandør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere