Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Google vil være klar med egenudviklede processorer til Chromebooks i 2023

Google sætter nu dato på, hvornår tech-giganten er klar med egenudviklede processorer. Og så kommer de små chips også til at sidde i virksomhedens Chromenotebooks fremadrettet.

I 2023 er Google klar til selv at stå for udviklingen af de processorer, der skal sidde i virksomhedens bærbare computere og tablets, der kører på Googles Chrome-operativsystem.

Altså er det ikke kun virksomhedens mobile processorer, der bliver egenproducerede, som Google i starten af august annoncerer.

Det fortæller kilder tæt på processen til mediet Nikkei Asia.

Dengang ville Googles hardwarechef Rick Osterloh ikke afsløre, hvem der præcist står for produktionen af disse chips, der som de første havner i næste generation af selskabets smartphones - Pixel 6-serien.

Men de mobile processorer, som Google udvikler, er baseret på chip-blueprints fra Arm, det Softbank-kontrollerede britisk-placerede chipfirma, hvis intellektuelle ejendomsret bruges i mere end 90 procent af verdens mobile enheder.

Googles nye fokus på at udvikle sine egne chips kommer, idet globale rivaler følger en lignende strategi for at differentiere deres tilbud.

Amazon, Facebook, Microsoft, Tesla, Baidu og Alibaba arbejder alle for at bygge deres egne halvledere for at drive deres cloud-tjenester og elektroniske produkter.

Google var især inspireret af Apples succes med at udvikle sine egne centrale halvlederkomponenter til iPhones samt sidste års meddelelse om, at det ville erstatte Intel-processoerer med sine egne tilbud til Mac-computere og bærbare computere, fortalte to personer, der var bekendt med Googles tankegang, til Nikkei Asia.

Virksomhedernes pludselige interesse for chip-produktion er tændt af den store krise, som hele tech-verdenen lige nu oplever. Manglen på halvledere har påvirket markedet, og flere bilfabrikanter har måtte sætte deres produktion på hold, grundet manglenede leverancer af chips.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere