Årets CIO 2021Her er Danmarks bedste it-chef: CIO i Coop Morten Holm Christiansen er Årets CIO 2021

Artikel top billede

Google vil være klar med egenudviklede processorer til Chromebooks i 2023

Google sætter nu dato på, hvornår tech-giganten er klar med egenudviklede processorer. Og så kommer de små chips også til at sidde i virksomhedens Chromenotebooks fremadrettet.

I 2023 er Google klar til selv at stå for udviklingen af de processorer, der skal sidde i virksomhedens bærbare computere og tablets, der kører på Googles Chrome-operativsystem.

Altså er det ikke kun virksomhedens mobile processorer, der bliver egenproducerede, som Google i starten af august annoncerer.

Det fortæller kilder tæt på processen til mediet Nikkei Asia.

Dengang ville Googles hardwarechef Rick Osterloh ikke afsløre, hvem der præcist står for produktionen af disse chips, der som de første havner i næste generation af selskabets smartphones - Pixel 6-serien.

Men de mobile processorer, som Google udvikler, er baseret på chip-blueprints fra Arm, det Softbank-kontrollerede britisk-placerede chipfirma, hvis intellektuelle ejendomsret bruges i mere end 90 procent af verdens mobile enheder.

Googles nye fokus på at udvikle sine egne chips kommer, idet globale rivaler følger en lignende strategi for at differentiere deres tilbud.

Amazon, Facebook, Microsoft, Tesla, Baidu og Alibaba arbejder alle for at bygge deres egne halvledere for at drive deres cloud-tjenester og elektroniske produkter.

Google var især inspireret af Apples succes med at udvikle sine egne centrale halvlederkomponenter til iPhones samt sidste års meddelelse om, at det ville erstatte Intel-processoerer med sine egne tilbud til Mac-computere og bærbare computere, fortalte to personer, der var bekendt med Googles tankegang, til Nikkei Asia.

Virksomhedernes pludselige interesse for chip-produktion er tændt af den store krise, som hele tech-verdenen lige nu oplever. Manglen på halvledere har påvirket markedet, og flere bilfabrikanter har måtte sætte deres produktion på hold, grundet manglenede leverancer af chips.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere






Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset 320 millioner kroner ind for Rigspolitiet: 40.000 bliver automatisk trukket i løn
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu ved automatisk at trække penge fra borgere, der skylder det offentlige penge, indsamlet 320 millioner kroner i politigæld. Der mangler dog stadig en enorm gæld.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Bringer dine sikkerhedssiloer data og systemer i fare?
Individuelle sikkerhedsservices til hvert behov skaber store problemer og øger sårbarheden. Det er tid til at samle dem, få det fulde overblik og lukke hullerne i beskyttelsen.