Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Intel-topchef advarer: Chip-manglen kan fortsætte frem til 2023

Chipkrisen kan så småt begynde at lysne i slutningen af 2021, men Intel-topchefen forventer først, at den globale chipindustri har lagt krisen bag sig i 2023.

Den globale mangel på computer-chip, der har ført til højere priser og lange leveringstider på en stribe produkter, kan fortsætte frem til 2023.

Det advarer Intel-topchefen Pat Gelsinger nu om ifølge den amerikanske avis Wall Street Journal.

Chip-krisen har ramt en række forskellige brancher, der er afhængige af computerchips, men især bilindustrien har været ramt hårdt.

Advarsel fra Volkswagen

For nylig advarede den tyske bilgigant Volkswagen om, at den globale mangel vil blive forværret gennem de næste seks måneder.

”Der er stadigvæk lang vej endnu. Det tager tid at bygge produktionskapacitet,” siger Pat Gelsinger ifølge Wall Street Journal.

Intel-topchen vurderer dog, at verden ved udgangen af året vil begynde at se de første tegn på, at chipmanglen aftager.

Fornylig skrev Wall Street Journal også, at Intel planlægger at købe den store amerikanske chipproducent Global Foundries.

Det kan du læse mere om her:

Stor pc-efterspørgsel vil fortsætte

Efterspørgslen efter computer-chip til pc’er har været høj under pandemien, og Pat Gelsinger forventer, at pc-markedet vil fortsætte med at klare sig godt.

Han forventer ifølge Wall Street Journal, at både virksomheder og forbruger vil udskifte gammel hardware, når de efter pandemien vender tilbage til kontorerne samtidig med, at Windows 11 bliver frigivet.

”Selvom mange vender tilbage til arbejdspladsen kommer det i stort omfang til at ske som hybridarbejde. Vi ser derfor et fortsat stort behov for en høj pc-tæthed, hvor der er flere pc’er per husholdning,” forklarer han.

Pat Gelsingers ord faldt i forbindelse med Intels regnskab for årets andet kvartal, hvor nøgletallene var en anelse bedre end forventet. Samtidig blev forventningerne til omsætning for årsregnsakbet også opdateret en anelse. Alligevel er aktien dog faldet med cirka 1,5 procent i eftermarkedet.