Artikel top billede

Kalundborg Forsyning ramt af ransomware-angreb

Kalundborg Forsyning blev i fredags ramt af et ransomware-angreb. Indtil videre har forsynings-virksomheden ikke et overblik over omfang, eller hvordan hackerne kom ind.

Kalundborg Forsyning blev natten til fredag ramt af et ransomware-angreb, oplyser virksomheden i en pressemeddelse fra weekenden.

Under angrebet låste it-kriminelle adgangen til forsyningens data, og virksomheden går ud fra, at angrebet er iværksat "alene med det formål at få en løsesum for at gøre data tilgængelige igen."

Forsyningen reagerede hurtigt, og gik i gang med at beskytte den digitale adgang til anlæggene.

Virksomhedens direktør, Hans-Martin Friis Møller, bekræfter angrebet overfor mediet SN.dk.

Kalundborg Forsyning kan på nuværende tidspunkt ikke sige så meget om omfanget, samt hvor og hvordan virusset er kommet ind i systemet.

Da der i denne slags sager er en lille risiko for datalæk, opfordrer forsyningen deres kunder til at være ekstra opmærksomme det næste stykke tid, fortæller han til avisen.

Forsyningen forventer dog ikke, at data er kopieret, da man ikke umiddelbart kan se, at der er sket dataoverførsler ud af huset.

Forsyningen vurderer derfor risikoen for datalæk til at være minimal. Han forklarer, at de data Kalundborg Forsyning typisk har liggende er navne, adresser, målernumre og oplysninger om forbrug "og det kan man ikke umiddelbart bruge til noget", konstaterer direktøren.

Da Kalundborg Forsyning er den del af den kritiske infrastruktur, samarbejdes der med både politi og Center for Cybersikkerhed om den korrekte håndtering af hændelsen.

Computerworld er i gang med at indhente en status på situationen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere