Artikel top billede

Kalundborg Forsyning ramt af ransomware-angreb

Kalundborg Forsyning blev i fredags ramt af et ransomware-angreb. Indtil videre har forsynings-virksomheden ikke et overblik over omfang, eller hvordan hackerne kom ind.

Kalundborg Forsyning blev natten til fredag ramt af et ransomware-angreb, oplyser virksomheden i en pressemeddelse fra weekenden.

Under angrebet låste it-kriminelle adgangen til forsyningens data, og virksomheden går ud fra, at angrebet er iværksat "alene med det formål at få en løsesum for at gøre data tilgængelige igen."

Forsyningen reagerede hurtigt, og gik i gang med at beskytte den digitale adgang til anlæggene.

Virksomhedens direktør, Hans-Martin Friis Møller, bekræfter angrebet overfor mediet SN.dk.

Kalundborg Forsyning kan på nuværende tidspunkt ikke sige så meget om omfanget, samt hvor og hvordan virusset er kommet ind i systemet.

Da der i denne slags sager er en lille risiko for datalæk, opfordrer forsyningen deres kunder til at være ekstra opmærksomme det næste stykke tid, fortæller han til avisen.

Forsyningen forventer dog ikke, at data er kopieret, da man ikke umiddelbart kan se, at der er sket dataoverførsler ud af huset.

Forsyningen vurderer derfor risikoen for datalæk til at være minimal. Han forklarer, at de data Kalundborg Forsyning typisk har liggende er navne, adresser, målernumre og oplysninger om forbrug "og det kan man ikke umiddelbart bruge til noget", konstaterer direktøren.

Da Kalundborg Forsyning er den del af den kritiske infrastruktur, samarbejdes der med både politi og Center for Cybersikkerhed om den korrekte håndtering af hændelsen.

Computerworld er i gang med at indhente en status på situationen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere