Artikel top billede

Kalundborg Forsyning ramt af ransomware-angreb

Kalundborg Forsyning blev i fredags ramt af et ransomware-angreb. Indtil videre har forsynings-virksomheden ikke et overblik over omfang, eller hvordan hackerne kom ind.

Kalundborg Forsyning blev natten til fredag ramt af et ransomware-angreb, oplyser virksomheden i en pressemeddelse fra weekenden.

Under angrebet låste it-kriminelle adgangen til forsyningens data, og virksomheden går ud fra, at angrebet er iværksat "alene med det formål at få en løsesum for at gøre data tilgængelige igen."

Forsyningen reagerede hurtigt, og gik i gang med at beskytte den digitale adgang til anlæggene.

Virksomhedens direktør, Hans-Martin Friis Møller, bekræfter angrebet overfor mediet SN.dk.

Kalundborg Forsyning kan på nuværende tidspunkt ikke sige så meget om omfanget, samt hvor og hvordan virusset er kommet ind i systemet.

Da der i denne slags sager er en lille risiko for datalæk, opfordrer forsyningen deres kunder til at være ekstra opmærksomme det næste stykke tid, fortæller han til avisen.

Forsyningen forventer dog ikke, at data er kopieret, da man ikke umiddelbart kan se, at der er sket dataoverførsler ud af huset.

Forsyningen vurderer derfor risikoen for datalæk til at være minimal. Han forklarer, at de data Kalundborg Forsyning typisk har liggende er navne, adresser, målernumre og oplysninger om forbrug "og det kan man ikke umiddelbart bruge til noget", konstaterer direktøren.

Da Kalundborg Forsyning er den del af den kritiske infrastruktur, samarbejdes der med både politi og Center for Cybersikkerhed om den korrekte håndtering af hændelsen.

Computerworld er i gang med at indhente en status på situationen.
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere