Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tyskland vil investere næsten 23 milliarder kroner i opbygning af en europæisk chip-industri

Tyskland er klar til at investere milliarder af kroner i at opbygge en decideret chip-produktion i Europa.

Tyskerne vil investere flere milliarder euro i at få opbygget en decideret chip-produktion i Europa som modvægt til de store amerikanske og asiatiske producenter.

Ifølge Euractiv er den tyske økonomiminister Peter Altmaier klar til at smide pengene på bordet, hvis chip-industrien vil investere penge i at bygge en europæisk chip-industri.

Det seneste års tids chip-tørke med store leveringsproblemer har nemlig tydeligt vist, hvor meget verdens industrier har brug for stabile leverancer af chip.

“Adgang til den nødvendige mængde mikrochip vil blive et konkurrence-element for alle succesfulde økonomier i verden i de kommende år,” siger Peter Altmaier ifølge mediet.

Tyskland erklærer sig under rammeværket IPCEI - Important Projects of Common European Interest - klar til at investere tre milliarder euro i projektet.

Det svare til omkring 22,7 milliarder kroner.

Ifølge Euractiv produceres blot ni procent af verdens chip i dag i Europa, hvilket er et brat fald i forhold til 1990, hvor Europa stod for 35 procent af produktionen.

Hertil kommer, at kvaliteten af de europæiske produkter er ringere end produkter fra de store asiatiske og amerikanske konkurrenter, hedder det.

De store europæiske producenter er selskaber som NXP og Infineon, der fokuserer på industrirettede chip, mens især de asiatiske chipproducenter fokuserer på smartphones, computere og lignende.
Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen
Læs hvordan en koncern satsede på en adoptiv, clouddreven fremtid – med udgangspunkt i standardisering, fleksibiitet og den eksisterende infrastruktur.