Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Tyskland vil investere næsten 23 milliarder kroner i opbygning af en europæisk chip-industri

Tyskland er klar til at investere milliarder af kroner i at opbygge en decideret chip-produktion i Europa.

Tyskerne vil investere flere milliarder euro i at få opbygget en decideret chip-produktion i Europa som modvægt til de store amerikanske og asiatiske producenter.

Ifølge Euractiv er den tyske økonomiminister Peter Altmaier klar til at smide pengene på bordet, hvis chip-industrien vil investere penge i at bygge en europæisk chip-industri.

Det seneste års tids chip-tørke med store leveringsproblemer har nemlig tydeligt vist, hvor meget verdens industrier har brug for stabile leverancer af chip.

“Adgang til den nødvendige mængde mikrochip vil blive et konkurrence-element for alle succesfulde økonomier i verden i de kommende år,” siger Peter Altmaier ifølge mediet.

Tyskland erklærer sig under rammeværket IPCEI - Important Projects of Common European Interest - klar til at investere tre milliarder euro i projektet.

Det svare til omkring 22,7 milliarder kroner.

Ifølge Euractiv produceres blot ni procent af verdens chip i dag i Europa, hvilket er et brat fald i forhold til 1990, hvor Europa stod for 35 procent af produktionen.

Hertil kommer, at kvaliteten af de europæiske produkter er ringere end produkter fra de store asiatiske og amerikanske konkurrenter, hedder det.

De store europæiske producenter er selskaber som NXP og Infineon, der fokuserer på industrirettede chip, mens især de asiatiske chipproducenter fokuserer på smartphones, computere og lignende.