Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Spritnyt ejendomsvurderingssystem efterlader Skat med 600.000 manuelle vurderinger

Efter syv års udvikling på et nyt it-system, der skal automatisere processen med ejendomsvurderinger, må Skat alligevel sende 600.000 vurderinger til manuel behandling hos Vurderingsstyrelsen.

Siden 2014 har Skatteminiateriet arbejdet på at få et nyt it-system klar, der skal automatisere behandlingen af ejendomsvurderinger.

Efter syv år og flere forsinkelser er systemet endeligt færdigt, og har sendt de første ejendomsvurderinger ud. Men alligevel viser det sig nu, at medarbejdere i Vurderingsstyrelsen, ikke kan læne sig tilbage.

Det skriver Berlingske.

Trods automatiseringen, så ser det det ud til, at styrelsen skal sætte medarbejdere til at behandle 600.000 manuelle vurderingsopgaver. En arbejdsbyrde, som ekspert i offentlig digitalisering og professor ved CBS Kim Normann Andersen anslår optimistisk vil tage 100.000 timer.

De 600.000 manuelle vurderinger bliver en realitet på trods af, at skatteminister Morten Bødskov forud for it-systemets udfærdigelse lovede skatteudvalget, at digitaliseringen vil "medfører både større træfsikkerhed og ensartethed i vurderingerne".

Oprindeligt skulle manuelle ejendomsvurderinger først foreligge, når "særlige forhold" gjorde sig gældende. Men skatteordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti stiller spørgsmålstegn ved, at der skal være så mange ejendomme, hvor særlige forhold gør sig gældende.

Faktisk mener han, at det er "muligt", at der skulle findes så mange.

Træfsikkerheden for det nye system - altså sikkerheden for at Skats nye it-system rammer plet i sine vurderinger af ejendomme - ligger på mellem 70 og 90 procent. Det vil sige, at et sted mellem hver tiende og hver tredje ejendomsvurdering, som systemet spytter ud, vil ramme forbi målfeltet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.