Artikel top billede

Spritnyt ejendomsvurderingssystem efterlader Skat med 600.000 manuelle vurderinger

Efter syv års udvikling på et nyt it-system, der skal automatisere processen med ejendomsvurderinger, må Skat alligevel sende 600.000 vurderinger til manuel behandling hos Vurderingsstyrelsen.

Siden 2014 har Skatteminiateriet arbejdet på at få et nyt it-system klar, der skal automatisere behandlingen af ejendomsvurderinger.

Efter syv år og flere forsinkelser er systemet endeligt færdigt, og har sendt de første ejendomsvurderinger ud. Men alligevel viser det sig nu, at medarbejdere i Vurderingsstyrelsen, ikke kan læne sig tilbage.

Det skriver Berlingske.

Trods automatiseringen, så ser det det ud til, at styrelsen skal sætte medarbejdere til at behandle 600.000 manuelle vurderingsopgaver. En arbejdsbyrde, som ekspert i offentlig digitalisering og professor ved CBS Kim Normann Andersen anslår optimistisk vil tage 100.000 timer.

De 600.000 manuelle vurderinger bliver en realitet på trods af, at skatteminister Morten Bødskov forud for it-systemets udfærdigelse lovede skatteudvalget, at digitaliseringen vil "medfører både større træfsikkerhed og ensartethed i vurderingerne".

Oprindeligt skulle manuelle ejendomsvurderinger først foreligge, når "særlige forhold" gjorde sig gældende. Men skatteordfører Dennis Flydtkjær fra Dansk Folkeparti stiller spørgsmålstegn ved, at der skal være så mange ejendomme, hvor særlige forhold gør sig gældende.

Faktisk mener han, at det er "muligt", at der skulle findes så mange.

Træfsikkerheden for det nye system - altså sikkerheden for at Skats nye it-system rammer plet i sine vurderinger af ejendomme - ligger på mellem 70 og 90 procent. Det vil sige, at et sted mellem hver tiende og hver tredje ejendomsvurdering, som systemet spytter ud, vil ramme forbi målfeltet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere