Artikel top billede

Mastercard køber dansk fintech-selskab

Mastercard har købt fintech-selskabet Aiia, som Danske Bank og norske DNB har haft en ejerandel af.

Det danske fintech-selskabet Aiia er blevet opkøbt af betalingsgiganten Mastercard.

Dermed overdrager Danske Bank og norske DNB deres ejerandele i selskabet til Mastercard.

Prisen for opkøbet er ikke offentliggjort.

I en meddelelse oplyser Danske Bank, at Mastercard er den rigtige ejer fremadrettet.

"Vi har været meget tilfredse med vores medejerskab og partnerskab med Aiia, som har været med til at skabe brugervenlige open banking-løsninger til gavn for vores kunder i hele Norden," lyder det fra Glenn Søderholm, head of personal og business customers.

"Vi er imidlertid glade for, at Mastercard ser potentialet i Aiia, og vi er overbevist om, at Mastercard vil være den rigtige fremtidige ejer i forhold til den videre udvikling af selskabet blandt andet i forhold til ambitionerne om europæisk ekspansion."

Beslutningen om at sælge Danske Banks ejerandel i fintech-selskabet, der tidligere hed tidligere Nordic API Gateway, understøtter samtidig et mål hos Danske Bank om at forenkle forretningen med fokus på det nordiske marked, lyder det.

Danske Bank har været medejer af Aiia siden 2018, og ejerskabet har understøttet bankens arbejde omkring PSD2-direktivet, som forpligter bankerne til at stille kundernes bankdata til rådighed for tredjeparter.

Blandt de løsninger, som Aiia har udviklet, er nemlig muligheden for, at bankkunder kan se konti på tværs af banker i mobil- og netbanken.

Den nødvendige godkendelse forventes ved udgangen af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere