Artikel top billede

Mastercard køber dansk fintech-selskab

Mastercard har købt fintech-selskabet Aiia, som Danske Bank og norske DNB har haft en ejerandel af.

Det danske fintech-selskabet Aiia er blevet opkøbt af betalingsgiganten Mastercard.

Dermed overdrager Danske Bank og norske DNB deres ejerandele i selskabet til Mastercard.

Prisen for opkøbet er ikke offentliggjort.

I en meddelelse oplyser Danske Bank, at Mastercard er den rigtige ejer fremadrettet.

"Vi har været meget tilfredse med vores medejerskab og partnerskab med Aiia, som har været med til at skabe brugervenlige open banking-løsninger til gavn for vores kunder i hele Norden," lyder det fra Glenn Søderholm, head of personal og business customers.

"Vi er imidlertid glade for, at Mastercard ser potentialet i Aiia, og vi er overbevist om, at Mastercard vil være den rigtige fremtidige ejer i forhold til den videre udvikling af selskabet blandt andet i forhold til ambitionerne om europæisk ekspansion."

Beslutningen om at sælge Danske Banks ejerandel i fintech-selskabet, der tidligere hed tidligere Nordic API Gateway, understøtter samtidig et mål hos Danske Bank om at forenkle forretningen med fokus på det nordiske marked, lyder det.

Danske Bank har været medejer af Aiia siden 2018, og ejerskabet har understøttet bankens arbejde omkring PSD2-direktivet, som forpligter bankerne til at stille kundernes bankdata til rådighed for tredjeparter.

Blandt de løsninger, som Aiia har udviklet, er nemlig muligheden for, at bankkunder kan se konti på tværs af banker i mobil- og netbanken.

Den nødvendige godkendelse forventes ved udgangen af 2021.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere