Artikel top billede

(Foto: Lars Bech)

Cybersikkerhedsrådet om it-sikkerhedsbøvl i fem store myndigheder: "Det sender et signal til andre myndigheder om, at man kan tage let på sikkerheden"

Interview: Det er et problem og udtryk for manglende ansvarsfølelse, at fem navngivne myndigheder forsømmer at leve op til det offentliges 20 basale minimumskrav inden for it-sikkerhed. "Det sender et signal til andre myndigheder om, at man kan tage let på sikkerheden. Spørgsmålet er, om vi gør det rigtige," siger Cybersikkerhedsrådet formand, Bjarke Alling.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Bjarke Alling trods flere it-mangler ikke vil skælde myndigheder ud.
1.791
9 min
"Jeg synes, man løber fra sit ansvar."

Så præcist formulerer formanden for it-sikkerhedsudvalget i IT-Branchen samt formand i Cybersikkerhedsrådet, Bjarke Alling, sig efter at have læst Rigsrevisionens seneste beretning om it-sikkerheden i danske myndigheder.

Fem ud af fem myndigheder dumpede, da Rigsrevisionen gik dem efter i bedene for at afdække, om de lever op til 20 tekniske minimumskrav til it-sikkerheden.

En af forklaringerne, der er blevet afdækket i Rigsrevisionens rapport, er, at myndighederne i visse tilfælde er i tvivl om, hvornår man lever op til specifikke krav.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Disse 20 virksomheder har ifølge den danske it-branche de mest kompetente, problemløsende og servicemindede medarbejdere

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk boligsite får påbud efter alvorligt brud på GDPR for brug af omstridt Facebook-værktøj

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft står over for GDPR-bøde på flere milliarder kroner for LinkedIn-annoncer

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft og Apple i intens konkurrence om at have det bedste image blandt de danske it-kunder: Her er de 10 mest populære it-selskaber

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft-huset Venzo sælger forretningsben – 19 ansatte flytter