Artikel top billede

Europæisk cloud-gigant på vej med stor børsnotering: Klar til at udfordre AWS og Microsofts dominans

En kæmpe børsnotering skal bidrage til at den franske cloudgigant OVHCloud kan udfordre AWS og Microsoft Azure.

Den franske cloud-virksomhed OVHCloud planlægger i øjeblikket en børsnotering, der kan værdisætte selskabet til fire milliarder euro eller lige knap 30 milliarder kroner.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge avisen forventer det franske selskab, at det med børsnotering vil være muligt at rejse 400 millioner euro eller lige kan tre milliarder kroner i frisk kapital.

De penge skal blandt andet bruges til at finansiere OVHClouds planer om at udfordre de amerikanske cloud-gigant Amazon Web Services (AWS) og Micrsoft Azure.

Globale ambitioner

Selskabet bliver omtalt som europas eneste vertikalt integrerede cloudspiller, og i lighed med de amerikanske giganter gør OVHCloud brug af sin egne teknologier til udvikling af racks, servere og vandkølings-teknikker.

Det er dog ikke alene på det europæiske marked, at OVHCloud er tilstede. Det franske selskabet er også til stede i Nordamerika, Singapore og Australien, og derudover driver selskabet også sit eget fiberoptiske netværk.

Familieejet gigant

I 1999 blev OVHCloud stiftet af Octave Klaba, og OVHCloud har i dag 30 datacentre rundt om på kloden. Selskabet er i dag stadigvæk ejet af Klaba-familien.

Ifølge Wall Street Journal forventes det også, at den franske familie vil fastholde kontrollen over selskabet efter børsnoteringen.

OVHCloud forsøger ifølge Wall Street Journal, at markedsføre sig selv som det sikre valg i en verden, hvor der er kommet stadig mere fokus på risikoen for, at de amerikanske myndigheder kan få adgang til data hos de amerikanske giganter.

Her kan selskabet blandt andet læne sig op af den såkaldte Schrems II-dom, der betyder, at der i fremtiden bliver stillet langt strengere kar til håndtering af cloud-data, som bliver overført til servere uden for EU.