Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Antallet af europæiske datacentre vil stige markant i de kommende år

Datacentre på europæisk jord skyder op i løbet af de kommende år. Årsagen er fortsat strammere EU-regulering, der tvinger virksomheder til at beholde data inden for EU's grænser.

Der bliver i disse år bygget et rekordstort antal nye datacnret på det europæiske kontinent.

En analyse fra brancheorganisationen Datacentre.me viser, at der for årene 2021 og 2022 er planlagt 50 procent flere datacentre i Europa end for 2019 og 2020. Det er især europæiske lande som Irland, Italien, Østrig og Polen, hvor byggeprojekterne til nye datacentre har taget fart.

Det skriver Version2.

Årsagen skal findes i øget fokus på GDPR og ikke mindst Schrems II-afgørelsen, der har sat fornyet fokus på, at en lang række europæiske virksomheder, er tvunget til at beholde deres data inden for EU's grænser.

“Nogle data skal lagres internt i EU, og det samme gør sig også gældende i Danmark – eksempelvis i det offentlige. Det påvirker selvfølgelig udviklingen i både Danmark og EU,” forklarer Henrik Hansen, direktør for brancheforeningen Datacenter Industrien til mediet.

Nye datacentre fra Microsoft og Google

Allerede i slutningen af 2020 var Microsoft en af de virksomheder, der med hjælp fra finansminister Nicolai Wammen (S) annoncerede at bygge en række danske datacentre.

Her forklarede Microsoft Danmarks administrerende direktør Nana Bule, at det netop var øget regulering men også behov for at skrue ned for latency, der fik Microsoft til at bygge de i alt tre nye datacentre.

I begyndelsen af september fulgte den amerikanske it-gigant Google så trop. Selskabet meddelte, at man planlagde en ren europæisk cloud, der skulle sikre kunderne, at deres data blev inden for EU's grænser.