Artikel top billede

Sanktioner mod russisk kryptovaluta-virksomhed er USA's nyeste angreb på den stigende ransomware-trussel

Det amerikanske finansministerium går nu efter at ramme it-kriminelle aktøres guldkilde, nemlig de valutacentraler, der hjælper hackerne med at hvidvaske penge.

Tirsdag indførte det amerikanske finansministerium sanktioner mod den russiske kryptovalutaudvekslingsvirksomhed Suex. Det sker som et led i bekæmpelsen af den stigende kurve for ransomaware-angreb.

Suex mistænkes for at have hjulpet til i hvidvaskning og transaktioner af kryptovaluta fra mindst otte forskellige ransomware-varianter.

Sanktionerne skal sørge for, at kriminelle aktører får sværere ved at tjene penge på ransomware-angreb.

I en pressemeddelelse oplyser ministeriet, at 40 procent af netop Suex's transaktioner er forbundet med ulovlige aktører.

Chainalysis melder desuden ud, at Suex-indbetalingsadresser, der er beværtet af flere store børser, har modtaget over 160 millioner dollar fra cyberkriminelle siden mæglervirksomheden åbnede i begyndelsen af ​​2018.

Af kriminelle aktører,d er har benyttet Suex, kan nævnes Ryuk, Conti, Maze.

Ifølge mediet AP News nåede ransomware-betalinger i USA op på mere end sammenalgt 400 millioner dollar i 2020, svarende til 2,5 milliarder danske kroner, hvilket gør det til det dyreste år nogensinde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere