Artikel top billede

Sanktioner mod russisk kryptovaluta-virksomhed er USA's nyeste angreb på den stigende ransomware-trussel

Det amerikanske finansministerium går nu efter at ramme it-kriminelle aktøres guldkilde, nemlig de valutacentraler, der hjælper hackerne med at hvidvaske penge.

Tirsdag indførte det amerikanske finansministerium sanktioner mod den russiske kryptovalutaudvekslingsvirksomhed Suex. Det sker som et led i bekæmpelsen af den stigende kurve for ransomaware-angreb.

Suex mistænkes for at have hjulpet til i hvidvaskning og transaktioner af kryptovaluta fra mindst otte forskellige ransomware-varianter.

Sanktionerne skal sørge for, at kriminelle aktører får sværere ved at tjene penge på ransomware-angreb.

I en pressemeddelelse oplyser ministeriet, at 40 procent af netop Suex's transaktioner er forbundet med ulovlige aktører.

Chainalysis melder desuden ud, at Suex-indbetalingsadresser, der er beværtet af flere store børser, har modtaget over 160 millioner dollar fra cyberkriminelle siden mæglervirksomheden åbnede i begyndelsen af ​​2018.

Af kriminelle aktører,d er har benyttet Suex, kan nævnes Ryuk, Conti, Maze.

Ifølge mediet AP News nåede ransomware-betalinger i USA op på mere end sammenalgt 400 millioner dollar i 2020, svarende til 2,5 milliarder danske kroner, hvilket gør det til det dyreste år nogensinde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere