Artikel top billede

Sanktioner mod russisk kryptovaluta-virksomhed er USA's nyeste angreb på den stigende ransomware-trussel

Det amerikanske finansministerium går nu efter at ramme it-kriminelle aktøres guldkilde, nemlig de valutacentraler, der hjælper hackerne med at hvidvaske penge.

Tirsdag indførte det amerikanske finansministerium sanktioner mod den russiske kryptovalutaudvekslingsvirksomhed Suex. Det sker som et led i bekæmpelsen af den stigende kurve for ransomaware-angreb.

Suex mistænkes for at have hjulpet til i hvidvaskning og transaktioner af kryptovaluta fra mindst otte forskellige ransomware-varianter.

Sanktionerne skal sørge for, at kriminelle aktører får sværere ved at tjene penge på ransomware-angreb.

I en pressemeddelelse oplyser ministeriet, at 40 procent af netop Suex's transaktioner er forbundet med ulovlige aktører.

Chainalysis melder desuden ud, at Suex-indbetalingsadresser, der er beværtet af flere store børser, har modtaget over 160 millioner dollar fra cyberkriminelle siden mæglervirksomheden åbnede i begyndelsen af ​​2018.

Af kriminelle aktører,d er har benyttet Suex, kan nævnes Ryuk, Conti, Maze.

Ifølge mediet AP News nåede ransomware-betalinger i USA op på mere end sammenalgt 400 millioner dollar i 2020, svarende til 2,5 milliarder danske kroner, hvilket gør det til det dyreste år nogensinde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


Fremtidens ERP – træf de rigtige strategiske valg

Automatisering, fuld udnyttelse data og muligheden for at knytte leverandører og kunder endnu tættere til virksomheden, og kravene til et moderne forretnings- eller ERP-system er mange. Vær med når vi sætter fremtiden ERP på dagsordnen og diskuterer nogle af de vigtigste og mest relevante spørgsmål om ERP.

13. oktober 2022 | Læs mere


Dell Technologies Forum

Se hvilke løsninger, der kan give jeres virksomhed de næste banebrydende resultater Mød brancheeksperter, vær med til spændende breakout-sessioner og interaktive oplevelser, og lær mere om løsninger inden for alt fra multicloud-strategi som as-a-Service, AI-baserede beslutningsprocesser i edge-miljøer til moderne og sikker cyber resilience.

25. oktober 2022 | Læs mere


Computerworld
Efter 15 år med iPhone: Her er Computerworlds favorit-modeller - og vores karakter til hver enkelt model
CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital