Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Datatilsynet ude med alvorlig kritik af Skatteforvaltningen / Apple: ’Ansatte der lækker hører ikke hjemme her’ / Facebooks CTO fratræder

Morgen-briefing: Datatilsynet ude med alvorlig kritik af Skatteforvaltningen / Apple: ’Ansatte der lækker hører ikke hjemme her’ / Facebooks CTO fratræder

Velkommen til morgen-briefing fra Computerworld torsdag 23. september, som i dag er sammensat af nyhedsbestyrer Niels de Boissezon.

Datatilsynet ude med alvorlig kritik af Skatteforvaltningen

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Skatteforvaltningen i ny afgørelse: Underretningen omkring brud på en borger persondatasikkerhed kom for sent – omtrent 40 dage efter persondatabruddet.

Skatteforvaltningen begrunder den sene underretning med ’ekstraordinære forhold i ferieperioden’.

Her indvender Datatilsynet at det ikke efterlever det grundlæggende formål med underretningspligten i forbindelse med brud, for at borgere skal være i stand til at varetage interesser.

Datatilsynet lægger desuden vægt på, at offentlige myndigheder forventes at have etableret passende procedurer, retningslinjer og beredskabsplaner for underretninger af registrerede – også i ferieperioder.

Apple: ’Ansatte der lækker hører ikke hjemme her’

Apple CEO Tim Cook er ude med riven efter at en intern, fortrolig meddelelse tidligere på måneden løftede sløret for selskabets vaccination-politik, med krav om hyppige test til ikke-vaccinerede, samt en kommentar den verserende Apple og Epic retsag.

Beskeden blev lækket til medierne, hvilket får Tim Cook til at lange ud efter lækkerne: ”Ansatte der lækker fotrolige oplysninger, hører ikke hjemme her,” siger han.

Tim Cook understreger samtidig, at selskabet gør ’alt i sin magt for at identificere, hvem der står bag lækket’, skriver The Verge.

Facebooks CTO fratræder

Facebooks CTO igennem mange år, Mike Schroepfer, træder ud af sin topstilling ved Facebook igennem 13 år. Han fratrædelsesdato bliver en gang i 2022, skriver Bloomberg.

Igennem hans tid i selskab har han ledet Facebooks udvikling indenfor blandt andet kunstig intelligens, virtual reality og blockchain.

Hans afløser findes i Facebooks ledelses-rækker, når Andrew Bosworth overtager CTO-rollen hos den sociale mediegigant.

Norlys rykker ind i udviklingsmiljøet INCUBA

Tele- og energiselskabet Norlys etablerer sig ved studiestart i udviklingsmiljøet INCUBA i it-byen Katrinebjerg i Aarhus.

Her satser koncernen på at rykke tættere på de studerende gennem karrieredage, studiejobs, forskningsarbejde, hackathons og mere.

”Vi kan se, at fremtiden i højere grad får brug for digital arbejdskraft, men allerede nu fordrer vores opgaver og udfordringer, at vi som virksomhed har adgang til den nyeste viden og de dygtigste specialister. Udviklingen går hurtigt, og det er vigtigt at være på forkant. Omvendt er det også vigtigt at vise de studerende, at der er nødvendige og samfundsrelevante jobs både under og efter endt uddannelse. I Norlys er det essentielt, at vi har en attraktiv arbejdsplads for unge med digitale kompetencer, og derfor har det høj prioritet at samarbejdet med INCUBA skaber værdi for både de studerende og færdiguddannede,” siger Morten Bilgrav, CIO hos Norlys.