Artikel top billede

Mangel på it-arbejdskraft forværres: 'Ledighed på nul procent'

Nye tal viser, at der er et stadigt voksende behov for it- og teknik-kyndige.

Det kommer ikke til at blive lettere at rekruttere ansatte i en ellers i forvejen trængt it-branche.

Det indikerer en ny prognose fra Ingeniørforeningen IDA og Danske Gymnasier.

Her fremgår det, at der i Danmark vil være et underskud på 78.000 faglærte og 13.000 ingeniører indenfor it og teknik, skriver Finans.

For en gruppe it-uddannede som dataloger, betyder det, at der allerede nu er nul arbejdsløshed og rigtig gode vilkår at få på jobmarkedet.

”Der er en enorm mangel på dataloger. Der er ikke nok, der søger ind på uddannelsen. Og det forstår man jo ikke, når ledigheden er 0,0 procent, og lønningerne er meget høje samtidig med, at der er spændende it-jobs indenfor f.eks. grøn omstilling og sundhed,” påpeger leder i Institut for Datalogi ved Aarhus Universitet, Kaj Grønbek overfor mediet.

Han forklarer det svigtende optag med et for lille kendskab til uddannelsen og dennes perspektiver.

Seneste opgørelse over optag på landets it-uddannelser viser samme kedelige tendens, med 392 færre optagne i sommeren 2021. Det svarer til et dyk på fem procent.

Tal fra analyseinstitutterne IRIS Group og HRS Economics viser, at der i dag er mangel på 7.500 it-kyndige i Danmark.

Det tal står til at blive tredoble i 2030.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere