Artikel top billede

Færre unge optages på landets it-uddannelser: "Det er superærgerligt"

Antallet af unge, der nu optages på en af landets it-uddannelser, falder med fem procent. Den udvikling kalder IT-Branchen for "superærgerlig," da branchen skriger på arbejdskraft. Se tallene her:

Færre unge har fået plads på en af landets it-uddannelser.

Det samlede optag går tilbage med fem procent, hvilket svarer til, at 392 færre er blevet optaget end sidste år.

Det viser en dugfrisk opgørelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Nedgangen i optaget er noget, der vækker bekymring i brancheorganisationen IT-Branchen.

"Det er superærgerligt, at vi får et dyk i optaget på it-uddannelserne i år,” lyder det fra Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Her påpeger hun problematikken med mangel på it-arbejdskraft.

”Det betyder at der er unge, der går glip af fantastiske jobmuligheder og it-virksomheder, der går glip af talent, der kunne have dækket noget af den uslukkelig tørst efter flere it-specialister."

Sidste år bød på et rekordstort optag af unge på it-uddannelserne. Denne rekord fik blandt andet et rygstød fra en særlig coronapulje, der sikrede endnu flere pladser på it-uddannelserne.

Hvis man ser på optaget over den senere årræke, så viser der sig dog en stigning. Fra 2017 til 2021 er optaget steget med 13 procent.

For 2021 er 6.901 unge blevet optaget på et it-uddannelse. For 2020 lød antallet på 7.293 optagne.

Corona satte gang i digital omstilling

En nylig analyse fra IRIS Group og HBS Economics viser, at der i øjeblikket mangler 7.500 it-folk i Danmark, og at dette tal vil stige til 22.000 i 2030.

Hertil mener Mette Lundberg, at corona har acceleret den digitale omstilling gevaldigt

"Nu er det ikke længere kun it-branchen men et samlet arbejdsmarked, der har akut behov for it-folk. Derfor er vi nødt til at gøre det større optag på it-uddannelserne permanent og skabe ekstra pladser, både i byerne og udenfor,” lyder det fra Mette Lundberg.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere