Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google langer ud efter EU's behandling af bøde-sag til 32 milliarder kroner: Fejlbedømte Apple

Google er netop gået i fem-dags-forhør med EU-retten om en milliard-bøde fra 2018. EU-Kommissionen mener, at Google har ageret konkurrenceforvridende. Og Google beskylder Apple for at have haft afgørende effekt på virksomhedens omsætning end EU vil indrømme.

EU's kartelmyndigheder undervurderede Apples betydning i markedskonkurrencen, da de i 2018 udstak en bøde til Google på den nette sum af 4,34 milliarder euro - cirka 32 milliarder danske kroner.

Det mener Google i hvert fald. Og denne kritik fremlagde talspersoner for søgegiganten til retten i Luxembourg den første dag af en fem dages lang høring.

Det skriver Reuters.

EU-Kommissionens dom fra 2018 konkluderede, at Google havde brugt styresystemet Android aktivt til at tryne konkurrenter og på den måde få dominans på det generelle marked af internetsøgning siden 2011.

Men Google mener altså, at Apple som konkurrent spillede en meget større rolle i markedet på det tidspunkt, end EU har tilegenet computer- og smartphone-producenten. Sådan lød argumentet fra Googles advokat Matthew Pickford i retten.

Men den udlægning køber Kommissionens advokat Nicholas Khan ikke.

At bringe Apple ind i billedet ændrer ikke tingene meget. Google og Apple forfølger forskellige modeller," lyder det fra EU-advokaten.

"Googles adfærd nægtede enhver mulighed for konkurrence."

Ifølge mediet findes Android på 80 procent af verdens smartphones. Sagen er en ud af tre retssager, som EU fører mod Google lige nu. En endelig dom forventes at falde næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere