Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Google langer ud efter EU's behandling af bøde-sag til 32 milliarder kroner: Fejlbedømte Apple

Google er netop gået i fem-dags-forhør med EU-retten om en milliard-bøde fra 2018. EU-Kommissionen mener, at Google har ageret konkurrenceforvridende. Og Google beskylder Apple for at have haft afgørende effekt på virksomhedens omsætning end EU vil indrømme.

EU's kartelmyndigheder undervurderede Apples betydning i markedskonkurrencen, da de i 2018 udstak en bøde til Google på den nette sum af 4,34 milliarder euro - cirka 32 milliarder danske kroner.

Det mener Google i hvert fald. Og denne kritik fremlagde talspersoner for søgegiganten til retten i Luxembourg den første dag af en fem dages lang høring.

Det skriver Reuters.

EU-Kommissionens dom fra 2018 konkluderede, at Google havde brugt styresystemet Android aktivt til at tryne konkurrenter og på den måde få dominans på det generelle marked af internetsøgning siden 2011.

Men Google mener altså, at Apple som konkurrent spillede en meget større rolle i markedet på det tidspunkt, end EU har tilegenet computer- og smartphone-producenten. Sådan lød argumentet fra Googles advokat Matthew Pickford i retten.

Men den udlægning køber Kommissionens advokat Nicholas Khan ikke.

At bringe Apple ind i billedet ændrer ikke tingene meget. Google og Apple forfølger forskellige modeller," lyder det fra EU-advokaten.

"Googles adfærd nægtede enhver mulighed for konkurrence."

Ifølge mediet findes Android på 80 procent af verdens smartphones. Sagen er en ud af tre retssager, som EU fører mod Google lige nu. En endelig dom forventes at falde næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere


Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere