Artikel top billede

Google langer ud efter EU's behandling af bøde-sag til 32 milliarder kroner: Fejlbedømte Apple

Google er netop gået i fem-dags-forhør med EU-retten om en milliard-bøde fra 2018. EU-Kommissionen mener, at Google har ageret konkurrenceforvridende. Og Google beskylder Apple for at have haft afgørende effekt på virksomhedens omsætning end EU vil indrømme.

EU's kartelmyndigheder undervurderede Apples betydning i markedskonkurrencen, da de i 2018 udstak en bøde til Google på den nette sum af 4,34 milliarder euro - cirka 32 milliarder danske kroner.

Det mener Google i hvert fald. Og denne kritik fremlagde talspersoner for søgegiganten til retten i Luxembourg den første dag af en fem dages lang høring.

Det skriver Reuters.

EU-Kommissionens dom fra 2018 konkluderede, at Google havde brugt styresystemet Android aktivt til at tryne konkurrenter og på den måde få dominans på det generelle marked af internetsøgning siden 2011.

Men Google mener altså, at Apple som konkurrent spillede en meget større rolle i markedet på det tidspunkt, end EU har tilegenet computer- og smartphone-producenten. Sådan lød argumentet fra Googles advokat Matthew Pickford i retten.

Men den udlægning køber Kommissionens advokat Nicholas Khan ikke.

At bringe Apple ind i billedet ændrer ikke tingene meget. Google og Apple forfølger forskellige modeller," lyder det fra EU-advokaten.

"Googles adfærd nægtede enhver mulighed for konkurrence."

Ifølge mediet findes Android på 80 procent af verdens smartphones. Sagen er en ud af tre retssager, som EU fører mod Google lige nu. En endelig dom forventes at falde næste år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere