Artikel top billede

Foto: IBM

Efter fiasko: Nu vil IBM igen forsøge at sejle et førerløst skib over Atlanten

Det gik galt da IBM første gang forsøgte at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet, men nu prøver den amerikanske it-gigant snart igen.

Det mislykkedes første gang. Men nu forbereder IBM endnu et forsøg på at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet.

Det skriver Washington Post.

Det drejer sig om det førerløse skib Mayflower.

I stedet for en kaptajn af kød og blod er det styret af kunstig intelligens, der via data fra seks kameraer og dusinvis af sensorer skal navigere skibet sikkert uden om forhindringer og farlige situationer og sikkert i havn.

Første forsøg gik galt

Skibet gjorde sit første forsøg på at sejle over Atlanterhavet i juni, da det stævnede ud fra Plymouth i Sydengland med kurs med den amerikanske by med det tilsvarende navn, Plymouth, beliggende i den nordøstamerikanske stat Massachusetts.

Her løb skibet dog ind i det, der blev beskrevet som en mekaniske fejl, som skyldes en lækage i skibets generator og udstødnings-system.

Selvom det første forsøg endte i fiasko, så lader folkene bag projektet sig dog ikke slå ud.

”Vi blev ramt af et tilbageskridt, men det er et som vil hjælpe os med at komme længere foran, end hvis vi ikke gjorde noget,” siger Brett Phaneuf, en af projektets ledere, til Washington Post.

Nyt forsøg til foråret

Ifølge den amerikanske avis vil skibet i de kommende måneder sejle mindre ture i europæisk farvande før det efter planen vil forsøge at krydse Atlanthavet igen i foråret 2022.

Skibet er drevet af en kombination af vind-turbiner, diesel og solenergi.

Målet med skibets rejse er ifølge Washington Post at indsamle data om havet, som det ellers vil være for dyrt at indsamle, hvis der skulle anvendes et skib med fuld bemanding.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere