Artikel top billede

Foto: IBM

Efter fiasko: Nu vil IBM igen forsøge at sejle et førerløst skib over Atlanten

Det gik galt da IBM første gang forsøgte at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet, men nu prøver den amerikanske it-gigant snart igen.

Det mislykkedes første gang. Men nu forbereder IBM endnu et forsøg på at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet.

Det skriver Washington Post.

Det drejer sig om det førerløse skib Mayflower.

I stedet for en kaptajn af kød og blod er det styret af kunstig intelligens, der via data fra seks kameraer og dusinvis af sensorer skal navigere skibet sikkert uden om forhindringer og farlige situationer og sikkert i havn.

Første forsøg gik galt

Skibet gjorde sit første forsøg på at sejle over Atlanterhavet i juni, da det stævnede ud fra Plymouth i Sydengland med kurs med den amerikanske by med det tilsvarende navn, Plymouth, beliggende i den nordøstamerikanske stat Massachusetts.

Her løb skibet dog ind i det, der blev beskrevet som en mekaniske fejl, som skyldes en lækage i skibets generator og udstødnings-system.

Selvom det første forsøg endte i fiasko, så lader folkene bag projektet sig dog ikke slå ud.

”Vi blev ramt af et tilbageskridt, men det er et som vil hjælpe os med at komme længere foran, end hvis vi ikke gjorde noget,” siger Brett Phaneuf, en af projektets ledere, til Washington Post.

Nyt forsøg til foråret

Ifølge den amerikanske avis vil skibet i de kommende måneder sejle mindre ture i europæisk farvande før det efter planen vil forsøge at krydse Atlanthavet igen i foråret 2022.

Skibet er drevet af en kombination af vind-turbiner, diesel og solenergi.

Målet med skibets rejse er ifølge Washington Post at indsamle data om havet, som det ellers vil være for dyrt at indsamle, hvis der skulle anvendes et skib med fuld bemanding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere