Artikel top billede

Foto: IBM

Efter fiasko: Nu vil IBM igen forsøge at sejle et førerløst skib over Atlanten

Det gik galt da IBM første gang forsøgte at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet, men nu prøver den amerikanske it-gigant snart igen.

Det mislykkedes første gang. Men nu forbereder IBM endnu et forsøg på at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet.

Det skriver Washington Post.

Det drejer sig om det førerløse skib Mayflower.

I stedet for en kaptajn af kød og blod er det styret af kunstig intelligens, der via data fra seks kameraer og dusinvis af sensorer skal navigere skibet sikkert uden om forhindringer og farlige situationer og sikkert i havn.

Første forsøg gik galt

Skibet gjorde sit første forsøg på at sejle over Atlanterhavet i juni, da det stævnede ud fra Plymouth i Sydengland med kurs med den amerikanske by med det tilsvarende navn, Plymouth, beliggende i den nordøstamerikanske stat Massachusetts.

Her løb skibet dog ind i det, der blev beskrevet som en mekaniske fejl, som skyldes en lækage i skibets generator og udstødnings-system.

Selvom det første forsøg endte i fiasko, så lader folkene bag projektet sig dog ikke slå ud.

”Vi blev ramt af et tilbageskridt, men det er et som vil hjælpe os med at komme længere foran, end hvis vi ikke gjorde noget,” siger Brett Phaneuf, en af projektets ledere, til Washington Post.

Nyt forsøg til foråret

Ifølge den amerikanske avis vil skibet i de kommende måneder sejle mindre ture i europæisk farvande før det efter planen vil forsøge at krydse Atlanthavet igen i foråret 2022.

Skibet er drevet af en kombination af vind-turbiner, diesel og solenergi.

Målet med skibets rejse er ifølge Washington Post at indsamle data om havet, som det ellers vil være for dyrt at indsamle, hvis der skulle anvendes et skib med fuld bemanding.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere