Artikel top billede

Foto: IBM

Efter fiasko: Nu vil IBM igen forsøge at sejle et førerløst skib over Atlanten

Det gik galt da IBM første gang forsøgte at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet, men nu prøver den amerikanske it-gigant snart igen.

Det mislykkedes første gang. Men nu forbereder IBM endnu et forsøg på at sejle et førerløst skib over Atlanterhavet.

Det skriver Washington Post.

Det drejer sig om det førerløse skib Mayflower.

I stedet for en kaptajn af kød og blod er det styret af kunstig intelligens, der via data fra seks kameraer og dusinvis af sensorer skal navigere skibet sikkert uden om forhindringer og farlige situationer og sikkert i havn.

Første forsøg gik galt

Skibet gjorde sit første forsøg på at sejle over Atlanterhavet i juni, da det stævnede ud fra Plymouth i Sydengland med kurs med den amerikanske by med det tilsvarende navn, Plymouth, beliggende i den nordøstamerikanske stat Massachusetts.

Her løb skibet dog ind i det, der blev beskrevet som en mekaniske fejl, som skyldes en lækage i skibets generator og udstødnings-system.

Selvom det første forsøg endte i fiasko, så lader folkene bag projektet sig dog ikke slå ud.

”Vi blev ramt af et tilbageskridt, men det er et som vil hjælpe os med at komme længere foran, end hvis vi ikke gjorde noget,” siger Brett Phaneuf, en af projektets ledere, til Washington Post.

Nyt forsøg til foråret

Ifølge den amerikanske avis vil skibet i de kommende måneder sejle mindre ture i europæisk farvande før det efter planen vil forsøge at krydse Atlanthavet igen i foråret 2022.

Skibet er drevet af en kombination af vind-turbiner, diesel og solenergi.

Målet med skibets rejse er ifølge Washington Post at indsamle data om havet, som det ellers vil være for dyrt at indsamle, hvis der skulle anvendes et skib med fuld bemanding.
IT-JOB

Knud E. Hansen A/S

IT-supporter

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere