Artikel top billede

Driftsproblemer skaber login-problemer med NemID: Ramt af "ustabilitet og meget lange svartider”

Tirsdag morgen bliver brugerne af MinSundhedsplatform i Region Hovedstaden advaret om problemer med login via NemID. Problemerne skyldes driftsproblemer med NemLogin.

I løbet af det seneste døgn har der været problemer med at logge ind via NemID.

Det oplyser NemLogin i en driftstatus.

Her bliver det oplyst, at der allerede mandag cirka klokken 11.50 opstod ustabilitet med løsningen, der har ført til “meget lange svartider.”

“Der kan i øjeblikket opleves ustabilitet og meget lange svartider ifm. login via NemLog-in. Der kommer kun få logins igennem,” lyder det i driftsstatussen.

Problemer tirsdag morgen

NemLogin er den del af den digitale infrastruktur, som muliggør login på offentlige selvbetjeningsløsninger, og den ser fortsat ud til at være ramt af problemer tirsdag morgen.

Her bliver borgerne i Region Hovedstaden mødt af meddelese, hvor der advares om ustabilitet med NemLogIn, når de forsøger at logge ind på MinSundhedsplatform.

“Der er desværre driftsudfordringer med Nemlogin, så du kan muligvis ikke logge ind med NemID lige nu," lyder det.

Brugere, der anvender biometrisk login som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse på deres smartphone, lader ikke til at have problemerne, oplyses der. Nets, der står for driften af NemID og NemLogIn, bekræfter, at der i den seneste tid har været "sporadiske problemer" med løsningen.

“Vi har de seneste dage problemer med nedsat fremkommelighed på NemID, og vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt,” siger Pete Glüssing, presserådgiver hos Nets.

Han oplyser desuden, at hvis borgere oplever problemer med login, så vil de kunne få adgang ved at prøve en ekstra gang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere