Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

Driftsproblemer skaber login-problemer med NemID: Ramt af "ustabilitet og meget lange svartider”

Tirsdag morgen bliver brugerne af MinSundhedsplatform i Region Hovedstaden advaret om problemer med login via NemID. Problemerne skyldes driftsproblemer med NemLogin.

I løbet af det seneste døgn har der været problemer med at logge ind via NemID.

Det oplyser NemLogin i en driftstatus.

Her bliver det oplyst, at der allerede mandag cirka klokken 11.50 opstod ustabilitet med løsningen, der har ført til “meget lange svartider.”

“Der kan i øjeblikket opleves ustabilitet og meget lange svartider ifm. login via NemLog-in. Der kommer kun få logins igennem,” lyder det i driftsstatussen.

Problemer tirsdag morgen

NemLogin er den del af den digitale infrastruktur, som muliggør login på offentlige selvbetjeningsløsninger, og den ser fortsat ud til at være ramt af problemer tirsdag morgen.

Her bliver borgerne i Region Hovedstaden mødt af meddelese, hvor der advares om ustabilitet med NemLogIn, når de forsøger at logge ind på MinSundhedsplatform.

“Der er desværre driftsudfordringer med Nemlogin, så du kan muligvis ikke logge ind med NemID lige nu," lyder det.

Brugere, der anvender biometrisk login som fingeraftryk eller ansigtsgenkendelse på deres smartphone, lader ikke til at have problemerne, oplyses der. Nets, der står for driften af NemID og NemLogIn, bekræfter, at der i den seneste tid har været "sporadiske problemer" med løsningen.

“Vi har de seneste dage problemer med nedsat fremkommelighed på NemID, og vi arbejder på at få det løst hurtigst muligt,” siger Pete Glüssing, presserådgiver hos Nets.

Han oplyser desuden, at hvis borgere oplever problemer med login, så vil de kunne få adgang ved at prøve en ekstra gang.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere