Artikel top billede

(Foto: Systematic/Lars Aarø)

Systematic og Michael Holm er havnet i kæmpe-problem: Forstå sagen på fem minutter

På kort tid må smilet hos Michael Holm i Aarhus være afløst af en alvorlig mine, for Systematic er havnet i et problem. Derfor er Michael Holm også yderst fåmælt, da Computerworld tager kontakt til ham. Faktum er, at Systematic er sendt ud i en regulær krise efter alvorlige anklager om, at selskabet har omgået eksportforbud og leveret it-isenkram til militæret i De Forenede Arabiske Emirater. Det kan ende med at få katastrofale konsekvenser for selskabet.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Forstå sagen på fem minutter
  • Hvorfor Systematic befinder sig i måske virksomhedens værste katastrofe
  • Hvordan Systematic forholder sig
  • De mulige konsekvenser for Systematic
1.103
5:45 min
I mere end 36 år har Michael Holm som stifter og direktør for Systematic tegnet det danske it-selskab fra Aarhus.

Det er med så stor succes, at han i dag som majoritetsejer råder over Danmarks største privatejede it-virksomhed med 1.100 medarbejdere og kontorer i 11 lande og som i seneste regnskab omsatte for 1,1 milliarder kroner.

Frem til for kort tid siden stod Systematic som en af de mest troværdige, ansvarlige og kompetente it-virksomheder i Danmark.

Det var i hvert fald resultatet af Computerworlds store image-undersøgelse i 2020, hvor Systematic kunne bryste sig af at have det bedste danske it-image.

Alt det er nu sat på spil.

På kort tid må smilet hos Michael Holm i Aarhus være afløst af en alvorlig mine, for Systematic er havnet i en katastrofe.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter