Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danmark bedst i Norden på bredbåndsdækning med høje hastigheder: I Danmark investeres der flest penge i bredbånd per indbygger

Danmark befinder sig forrest i feltet blandt de nordiske og baltiske lande, når det gælder hurtige internetforbindelser til befolkningen. Samtidig er Danmark det land, der spenderer flest penge i teleydelser per indbygger.

Danmark ender øverst på skamlen, når der måles på bredbåndsdækning med høje hastigheder i Norden og Baltikum.

Samtidig kan Danmark bryste sig af at være det land, der har det højeste investeringsniveau i teleydelser per indbygger sidste år.

Sådan lyder konklusionerne fra rapporten Telecommunications Markets in the Nordic and Baltic Countries 2020, der netop er blevet offentliggjort.

I løbet af 2020 var 95 procent af landets boliger forsynet med fastnetforbindelser på mindst 100 mbit/s download. Sverige kommer lige i hælene med en dækning på 94 procent. For Finland lyder dækningen kun på 65 procent.

Dette høje niveau af digital infrastruktur giver Danmark førstepladse foran de nordiske og baltiske lande, når det drejer sig om den bedste bredbåndsdækning.

Danmark investerer kraftigt

På de hjemlige breddegrader er der blevet investeret massivt i teleydelser til danskerne de sidste år. Investeringer er kontinuerligt gået i vejret fra 2015 til 2020, fremgår det.

I den nordiske-baltiske region er det ligeledes Danmark, der lægger flest penge i teleydelser per indbygger.

Ifølge undersøgelsen spenderede vi herhjemme 236 euro - omkring 1.800 kroner - per indbygger i 2020, hvor Sverige eksempelvis investerede 124 euro per indbygger samme år.

Helt nede i bunden findes Litauen, der brugte 29 euro - knap 220 kroner - per indbygger på teleydelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere