Artikel top billede

Danmark bedst i Norden på bredbåndsdækning med høje hastigheder: I Danmark investeres der flest penge i bredbånd per indbygger

Danmark befinder sig forrest i feltet blandt de nordiske og baltiske lande, når det gælder hurtige internetforbindelser til befolkningen. Samtidig er Danmark det land, der spenderer flest penge i teleydelser per indbygger.

Danmark ender øverst på skamlen, når der måles på bredbåndsdækning med høje hastigheder i Norden og Baltikum.

Samtidig kan Danmark bryste sig af at være det land, der har det højeste investeringsniveau i teleydelser per indbygger sidste år.

Sådan lyder konklusionerne fra rapporten Telecommunications Markets in the Nordic and Baltic Countries 2020, der netop er blevet offentliggjort.

I løbet af 2020 var 95 procent af landets boliger forsynet med fastnetforbindelser på mindst 100 mbit/s download. Sverige kommer lige i hælene med en dækning på 94 procent. For Finland lyder dækningen kun på 65 procent.

Dette høje niveau af digital infrastruktur giver Danmark førstepladse foran de nordiske og baltiske lande, når det drejer sig om den bedste bredbåndsdækning.

Danmark investerer kraftigt

På de hjemlige breddegrader er der blevet investeret massivt i teleydelser til danskerne de sidste år. Investeringer er kontinuerligt gået i vejret fra 2015 til 2020, fremgår det.

I den nordiske-baltiske region er det ligeledes Danmark, der lægger flest penge i teleydelser per indbygger.

Ifølge undersøgelsen spenderede vi herhjemme 236 euro - omkring 1.800 kroner - per indbygger i 2020, hvor Sverige eksempelvis investerede 124 euro per indbygger samme år.

Helt nede i bunden findes Litauen, der brugte 29 euro - knap 220 kroner - per indbygger på teleydelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere