Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Danmark bedst i Norden på bredbåndsdækning med høje hastigheder: I Danmark investeres der flest penge i bredbånd per indbygger

Danmark befinder sig forrest i feltet blandt de nordiske og baltiske lande, når det gælder hurtige internetforbindelser til befolkningen. Samtidig er Danmark det land, der spenderer flest penge i teleydelser per indbygger.

Danmark ender øverst på skamlen, når der måles på bredbåndsdækning med høje hastigheder i Norden og Baltikum.

Samtidig kan Danmark bryste sig af at være det land, der har det højeste investeringsniveau i teleydelser per indbygger sidste år.

Sådan lyder konklusionerne fra rapporten Telecommunications Markets in the Nordic and Baltic Countries 2020, der netop er blevet offentliggjort.

I løbet af 2020 var 95 procent af landets boliger forsynet med fastnetforbindelser på mindst 100 mbit/s download. Sverige kommer lige i hælene med en dækning på 94 procent. For Finland lyder dækningen kun på 65 procent.

Dette høje niveau af digital infrastruktur giver Danmark førstepladse foran de nordiske og baltiske lande, når det drejer sig om den bedste bredbåndsdækning.

Danmark investerer kraftigt

På de hjemlige breddegrader er der blevet investeret massivt i teleydelser til danskerne de sidste år. Investeringer er kontinuerligt gået i vejret fra 2015 til 2020, fremgår det.

I den nordiske-baltiske region er det ligeledes Danmark, der lægger flest penge i teleydelser per indbygger.

Ifølge undersøgelsen spenderede vi herhjemme 236 euro - omkring 1.800 kroner - per indbygger i 2020, hvor Sverige eksempelvis investerede 124 euro per indbygger samme år.

Helt nede i bunden findes Litauen, der brugte 29 euro - knap 220 kroner - per indbygger på teleydelser.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere