Artikel top billede

(Foto: Digitaliseringsstyrelsen)

Sådan skal Digitaliseringsstyrelsen flytte 5,2 millioner danskere over på MitID: “Problematisk hvis fem millioner danskere skal overgå til MitID på samme tid”

Interview: Hver uge det næste halve år skal omkring 200.000 danskere tilsluttes den nye tjeneste MitID. Det sker for at sikre den bedste overgang til den nye tjeneste, lyder det fra Digitaliseringsstyrelsen.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Se hvorfor Digitaliseringsstyrelsen har valgt at bruge et halvt år på at flytte alle danskere over på MitID
  • Læs hvordan digitaliseringsstyrelsen har forberedt sig på det markante skift
693
3:30 min
Over de kommende 25 uger skal Digitaliseringsstyrelsen sammen med de danske banker flytte 5,2 millioner danskere fra NemID til MitID.

Opgaven er voldsomt kompleks, og derfor har man valgt at sprede arbejdet ud over det næste halve år, frem for at give alle danskere adgang samtidig.

Det forklarer vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Adam Lebech, der onsdag morgen sætter gang i arbejdet med at flytte millioner af NemID-brugere over på den nye platform, der en gang for alle gør op med det gamle nøglekort i pap.

“Det er en udfordring at skifte en løsning som stort set alle danskere bruger dagligt. NemID er blevet en naturlig del af den måde, vi begår os på digitalt. Derfor stiller det høje krav til, at når man udruller en ny løsning, så skal det fungere gnidningsfrit,” forklarer Adam Lebech til Computerworld og tilføjer: